Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan osszam be úgy a napomat...

Hogyan osszam be úgy a napomat, hogy mindenre legyen időm?

Figyelt kérdés

Reggel fél hétkor megyek el otthonról és este ötkor érek haza.A két időpont között suliban vagyok.Ha hazaértem,kell tanulnom az iskolára, a nyelvvizsgára,és egy emelt szintű és egy középszintű érettségire.Emellett kellene fél-egy órát sportolnom,és jó lenne mindennap kicsit magammal is törődnöm.

Ez mostantól van így,tavaly már dél 1 körül végeztem a suliban,akkor volt mindenre időm.

Ki hogyan csinálná?

2010. szept. 2. 10:39
 1/6 anonim ***** válasza:
A kötelező iskolai feladatokon túl egyszerre egy dologra koncentrálj. Menj el mondjuk februárban vagy márciusban nyelvvizsgázni, addig csak a nyelvre koncentrálj, ha azon túl vagy, akkor kezdj el az érettségikre készülni.
2010. szept. 2. 10:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem úgy próbáld átszervezni a napjaidat, hogy egyik nap sport, másik nap foglalkozz magaddal - azért heti 3szor sportolni elég,(PERSZE TÖBBET IS LEHET, DEHÁT MOST EZ VAN) , és magaddal sem kell minden nap időt fordítani... szépen oszd el, hogy melyik nap mire szánsz időt ( pl. hétfő-szerda-péntek sport, kedd szoli, lazulás, hajmosás-formázás, manikűrözés , csütörtök barátnőzés)
2010. szept. 2. 10:48
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem kb 10 éves korom óta minden napom ilyen. A következő vált be: amit lehet, beosztok határozott időre, például a helyedben kitűzném, hogy minden nap nyolctól kilencig sportolok. Előtte pedig csakis tanulok, tehát az három óra naponta öttől nyolcig. Ehhez tartom magam mindenképp.

Ha hazaértem, akkor pedig vacsora, fürdés, alvás. Esetleg előtte egy kicsit "magaddal törődsz" - ez mit takar? Én tutira ezt áttenném hétvégére. Ha a hétköznapjaid ugyanis tanulással telnek, akkor a hétvégéid szabadok. Péntekre ugyan hulla leszel, de szombat-vasárnap kipihened.

Persze nem tudom, te milyen vagy. De nekem ez vált be, hétköznap semmi szabadidő, hétvégén meg csak az. De neked kell kitapasztalnod, hogy a te szervezeted mit igényel.

És még egy: keresd meg, mi az, ami a legtöbb időt elveszi. Például sok embernél ez a tévé, ami 90%-ban amúgy gond nélkül elhagyható. Ha találsz ilyet, attól szabadulj meg, így lesz még egy kis plusz időd. Rangsorold, mi fontos és csak azzal foglalkozz!

Kitartást! :)

2010. szept. 2. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbálj meg minden időt kihasználni. Nem egyszerű, hiszen, amikor hazaérsz 5-kor, eszel, beszélsz két szót az otthoniakkal és már 6 óra van, s még tanulni nem is tanultál.

Ha a suliban van szabadidőd (lyukasóra stb.) csináld meg legalább a matekházit, vagy valamit.

Keress egy olyan napot, amikor másnapra nem kell nagyon készülni, s az legyen az önmagadra szánt nap/délután. Ez lehet a péntek is, hiszen akkor már nem tanul az ember, s ilyenkor a barátnők is jobban ráérnek.

Legyen egy fix nap, amikor csak a nyelvvel foglalkozol, s legyen egy fix, amikor az egyik vagy a másik érettségi tantárggyal. Esetleg ezek egyikét lehet szombat reggelre tenni, mondjuk 9-11-ig, délig.

Például a buszon hallgathatnál angol/német/vagy amilyen nyelvvizsgára készülsz szövegeket. Már lehet kapni 1000-1500 Ft-ért 1-6-ig számozott idegennyelvi történeteket, szépirodalmat, s CD-t is adnak hozzá. Vagy olcsóbban megúszod, ha a közeledben van idegennyelvi könyvtár, mert oda csak beíratkozol, s azt veszel ki, amit akarsz. Szóval, MP3-ra vagy Discman-re teszed és csukott szemmel oda-vissza a buszon hallgathatod. Vagy olvashatsz is, csak az rontja a szemed. Így pedig tudod pihentetni a szemed utazás közben.

Reggel esetleg a hamarabb kelsz egy órával és 30-40 percet tornázol, sportolsz. Nyilván nem minden nap, csak heti 2-3 alkalommal. Ebből egyik lehet hétvégén is, amikor akár a barátaiddal is elmehettek valahová : tenisz, foci, röplabda, fallabda, bowling, séta, kirándulás, biciklizés stb.

Próbálj meg este olyan 10körül ágyba kerülni, hogy ráálljon a szervezeted a korai kelésre,s ne legyél fáradt.

Nem tudom miből érettségizel, de ha sokat kell hozzá olvasni, azt szintén vagy a buszon, vagy este, lefekvés előtt kellene megtenni. Így ez utóbbi pihentet is, bár lehet, hogy bealszol rajta.

Próbáljátok megosztani az érettségi tételeket egymás között az osztályban, vagy a barátok között, mert így sokkal egyszerűbb lesz mindenkinek.

Ajánlatos magasabb dózisú C vitamint is fogyasztani, vagy rengeteg gyümölcsöt, mert nagyon le tudja szívni az embert az időjárás és a mindennapi hajsza. (Ajánlani tudom az Eurovit készítményeket, akár az 1000 mg-os C vitamint, illetve 1 db narancs és fél grapefruit kicsavart leve.)

Kitartást és sok sikert!

2010. szept. 2. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha szabad megkérdeznem fél héttől 8-ig mit csinálsz?

Buszozol? Távolsági? Mert ha igen akkor abban az egy órában 6,30-7,30-ig simán hallgathatsz angol vagy német kazettát/cd-t/mp3-t. Keress rá a neten, és ha szemfüles vagy akkor találsz olyat amit már le is lehet tölteni. (szövegkönyvvel) Ezzel legalább mindennap tudsz foglakozni. Vagy ha nagyon zajos a busz, akkor elő az emeltszintű tananyaggal és olvasgasd azt.

Hazamész, kaja, leülsz tanulni, 8-ig. Elmész egyet futni, kb 30 percre (apait-anyait beleadsz). hazaérkezel 845. Elmész fürcsizni: 920, még egy almit el rágcsálsz930. ha akarsz még átnézed a tanultakat és alvás...

Vagy pedig kedd és csütörtök sportnap 8-9-ig, h-sz-p 8-9-ig nyelvvizsgás felkészülés, a többi időben sulira/érettségire készülsz...

Amúgy a magaddal való foglalkozást mire érted? (körömlakk meg ilyesmi?)

2010. szept. 2. 11:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Gondolom arra érti, hogy azért a rengeteg tanulás mellett szüksége van 1-2 óra pihenésre, pl tv, gép, zene. Egyébként jelenleg én is ezzel a problémával küzdök, nem tudom beosztani az időmet. Pedig muszáj lenne legalább 1 óra pihenés, arra értem msn,zene stb. mert begolyózok és agresszív is vagyok így.:/
2010. szept. 2. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!