Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért hasonlítom folyton...

Miért hasonlítom folyton magam másokhoz?

Figyelt kérdés

A magam életét hasonlítom másokéhoz, hogy én mennyire keveset ertem el, mások meg milyen sok mindent, és hogy nekik milyen könnyű az élet. Sokszor mondták már rám, hogy túl érzékeny vagyok, ami igaz is.

Voltam már deptessziós is, amire gyógyszert szedtem, de már nem.

Az orvosom akkor azt mondta szorongok, ami meg is látszik rajtam. Korábban egyedül sose mertem menni sehova, még a postázhoz se mertem egyedül kimenni. Ahhoz képest ma már elmerek egyedül is intézni dolgokat, buszoztam is már egyedül, telefonáltam is már hivatalos ügyben, de úgy hogy a hangom sem akadozott. Mivel 29 éves nő vagyok, tudom ez a mai világban kevés.

Valahogy mindig én vagyok az,akinek rosszul sikerülnek a dolgai.

Nem voltam rossz tanuló, mégis ki voltam közösítve az akkori osztálytársaim által. Most ők több mindent elértek az életben, mint én. Hol vagyok én hozzájuk képest? Nekem sehol egy eljegyzés, házasság, gyerek. Bár a gyerekvállastól van egy félelmem, hogy ugyanolyan szerencsétlen lenne mint én, csak szenvedne az életben, ahogy én. Vagy hogy a gyerekem beteg lenne.

Párkapcsokataim voltak, de mindig átvertek engem, és otthagytak. Akkor mindig kevesebbnek ereztem magam ismét. Most is van párom, de se törődést, se megértést nem mutatna felém. Ha szakítok másnak úgy se kellenék, pláne ennyi évesen, mikor már szinte mindenki foglalt, vagy házas.

Végig nézek a facebookon, csak azt látom mások mennyire boldogak, mennyire jól alakulnak a dolgaik, nem szép dolog, de szoktam is rájuk irigykedni. Xy ismerőst mennyire szeretik, hogy felesegül is vették, engem a barátom sem szeret elégge, hogy legalább eljegyezzen.

Még a szülőkkel élek, tehát még egy plusz pont a szerencsétlenségemre.

2021. szept. 30. 09:10
 1/7 Only a man válasza:
100%
Nem mindenkinek jön össze az élet. De szerintem felesleges másokhoz hasonlítani magad. Én 33 éves vagyok, na én tényleg semmit nem értem el. Soha nem dolgoztam még.
2021. szept. 30. 09:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Megerősítési torzítás negatív irányba. Csak azokat akarod meglátni akik nálad sokkal előrébb vannak, mert ezzel tudod igazolni saját magadnak, hogy te és csak te vagy a világ szerencsétlensége. Tudom én is csináltam ugyan ezt. De ez az egész egy nagy butaság, mert ha nyitott szemmel jársz a világban, akkor felismered, hogy sok másoknak is ugyan olyan nehéz, problémás az élet.
2021. szept. 30. 09:16
 3/7 anonim válasza:
100%
Egyetertek a kettessel, annyiban egeszitenem ki, hogy az emberek nem szeretnek beszelni a problemajukrol. Hiaba tunnek boldognak az ismeroseid, nem tudhatod, hogy valojaban milyen gondjaik lehetnek. A facebookon/instagramon, de meg eloben is az emberek a legjobb arcukat akarjak mutatni.
2021. szept. 30. 09:30
 4/7 anonim válasza:
100%
A másik oldala meg az, hogy az emberbe folyamatosan ezt sulykolják, hogy ha nem keresel sokat, ha nincs diplomád, nincs férjed, feleséged, nincs jogsid, stb, kutyafüle, akkor kevesebb vagy másoknál. Ló-faszt.
2021. szept. 30. 09:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó pszichológus, vagy egy jó barát segíthet ezen. A legfontosabb az, hogy te is akarj változtatni a hozzáállásodon. Anélkül nem megy. Amit a közösségi oldalakon látsz, az általában vagy totál kamu, vagy túlzás. Akik folyton feltöltik a nagy boldogságukat, azoknál általában van valami probléma. A jól működő párkapcsolatban élők inkább egymással szoktak foglalkozni, nem a külvilágnak akarják bizonygatni, hogy mennyire boldogok.

Senkinek sem tökéletes az élete. Akiken azt látod, milyen sokat értek el, nekik is vannak problémáik, az ő életükben is lehet hiány. Próbálj meg magadra koncentrálni. Ne másokhoz, hanem önmagadhoz viszonyítva fejlődj, amiben fejlődnöd kell. Nézz körül az életedben, értékeld amid van. Szó szerint, mindent, amid csak van. Gondolj arra, hogy hány olyan ember él ezen a bolygón, akinek még ennyi se jutott. Nem vagy szerencsétlen. Szerencsés vagy. Lehet, ma még nem tart ott az életed, ahol szeretnéd, de a lehetőség ott van a változtatásra. Ha menni fog egyedül, akkor hajrá. Ha nem, akkor nem szégyen segítséget kérni. :)

2021. szept. 30. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan már 29 vagy az meg tök fiatal én 28 vagyok és sose volt kapcsolatom. Amugy meg mindenkinek megvan a maga keresztje. Csak ahogy mondták sokan rejtegetik.
2021. szept. 30. 12:09
 7/7 anonim ***** válasza:

A problémád okozója az, hogy iskolában is kiközösítettek az osztálytársaid.

Ekkor vesztetted el az önbizalmad, ami máig is kísért.

Vegyél erőt magadon, határozd el magadban, hogy valami célt elérj, ennek érdekében tűzön-vízen képes leszel áttörni és ne add fel az első pár kudarcot.

2021. szept. 30. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!