Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tudok tenni érte?

Mit tudok tenni érte?

Figyelt kérdés

Mindketten depisek voltunk amikor suli volt, én most már egész jól vagyok, nem érdekel mások véleménye, ha beszólnak hát ennyi, de barátnőmmel történtek rossz dolgok.

Meghalt az apukája pár hónapja és úgy állította be az egészet, mintha nem is érdekelné, de ez nem így van, szerintem nem is gyászolt pedig az fontos, így nem tud túllépni ezen. Tegnap volt a szülinapja, felhívtam és szomorú is volt, mert az anyukája dolgozni ment, pedig nem is volt kötelező, most azt hiszi, hogy direkt hagyta ott a szülinapján. Szerinte az egyetlen aki szereti az az unokatesója, vele is találkozik minden nap, de akkor meg nem értem mi baja. Az apukája családjában is többen meghaltak mostanában, szerintem fél, hogy valami közeli hozzátartozója is meg fog halni és akkor egyedül marad. Szinte minden rossz dolgot már elképzelt, nem is tud jó dolgokra gondolni, túl sokat beleképzel egyes dolgokba pl: hogy őt mindenki utálja, senki nem szereti, pedig akkor senki nem barátkozna vele. Vannak barátai, szokott biciklizni is az egyik haverjával és akkor jókat hülyülnek és jól érzik magukat, tegnap előtt is segített a szomszédban. Tesójáék épp most költöznek oda a faluba és amikor odavittek néhány cuccot hozzájuk akkor már rögtön is mentek el, mert siettek. Barátnőmnek ebbe sikerült azt beleképzelnie, hogy utálják őt és ezért nem maradtak. Egy költözés sok munkával jár, nem nagyon érnek rá olyankor az emberek. Lehet, hogy csak egy kis társaságra vágyik, de szerintem elég sokat van emberek közelében, akik ráadásul szeretik is. Már megszokta ezt a drámázást. Suliban is volt pszichológusnál (vagy valami olyasminél) és azt mondta, hogy segített valamennyire, de szerintem csak még depisebb lett. Mondjuk nekem tényleg segített, pedig csak 2x voltam, de szerintem dilis az a nő.

Egy osztályba járunk, most megyünk 11. be, ő 17 én pedig 16 vagyok és nem fogom bírni suli közben, hogy mindig előadja a hattyú halálát, szeretnék rajta valahogy segíteni. Azt tudni kell rólam, hogy nem tudok megvigasztalni embereket, ebben nagyon rossz vagyok, ha valaki elsírja nekem a bánatát egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni.

2010. aug. 30. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Azért egy kérdésre válaszolnál nekem légyszi mert így nem tudom eldonteni pontosan hogy mi a baja!

Szerette az apukáját? Jó viszonyba voltak?

16/F

2010. aug. 30. 18:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Kéne neki valami hobbi amivel letudja kötni a gondolatait és az elméjét, ahogyan kivettem amikor csinál valamit semmi baja, de amint van kis ideje merengeni akkor már ott a baj. Kicsit többet kell most vele foglalkozni ide oda rángatni még ha nem is akarja, és rántani egyet rajta, hogy lépjen egyet a világban ne kuporogjon egymagában mert lemarad az életről. Csak egy kis lépésben segíts neki és légy mellette.

Neki most a lökés hiányzik ami kizökkenti.

2010. aug. 30. 18:17
 3/4 anonim ***** válasza:

Tudom milyen ez neki elveszíteni családtagot ez nem konnyu,idén az egyik osztálytársnom édesapja halt meg nagyon rossz érzés lehetett pár hónapig depresziós volt de azután már elfogadta hogy meghalt.

Szerintem beszélj vele hogy mi a baj,nem e tudsz neki segíteni...

Most nagyon nehéz lehett az o helyzete gondolom.

őszinte részvétem az apukája miatt.

16/F

2010. aug. 30. 18:21
 4/4 A kérdező kommentje:

nem voltak jó viszonyban, egyáltalán nem, egy párszor kívánta az, hogy halljon meg az apukája és akkor nem kiabálna vele, kevesebb gondja lenne, régebben kicsit hevesebb természetű volt a barátnőm, sokszor kiabáltak és egyszer egy ollót nekivágott az apukájának és akkor megijedt, hogy valami baja lett és onnantól kezdve nagyon megváltozott, mindenkivel el tud beszélgetni, de zárkózottabb lett, nem verekszik

na és amikor meghalt az apukája kicsit pakolászott és talált egy régi képet, sokszor gondolhatott rá és rájött, hogy mégis csak szerette és hiányzik neki

ez jó, megkérdezem hogyan segíthetnék neki:)

köszi

2010. aug. 30. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!