Proli ember vagyok?

Figyelt kérdés
Nem anyagilag kérdezem mert elég jól keresek, saját ingatlanom van Budapesten, diplomás vagyok, nyelveket beszélek es elégedett vagyok az életemmel, de egyszerűen nem bírom elviselni ezt az urbánus, nyugatias, sznob mentalitást, ami a kollégáimat, barátaimat jellemzi. Ha kocsmázunk, akkor mindenképp valami ujhullamos kézműves helyre kell menni poharanként 1200 forintért, holott nekem a dunapart is jó egy dreherrel. Egyetem alatt vagy mekiztünk vagy aluljaros gyrost ettünk de most mindenképp valami puccos helyre kell mennünk enni, ami finom, de rohadtul túlárazott. Focimeccsen sem jó mar a kapu mögött szurkolni, színházban sem jó mar az emelet. Ebédidőben sem jó mar a régi pékség, hanem a nem is tudom milyen cukrászda kell, 1100 forintért. Megy ez a kivagyizás meg sznobkodás, holott tudom, hogy nekem van a legjobb életszinvonalam. Nyilván nem vagyok mar egyetemista, hogy száraztésztán meg zacskós levesen éljek, de ez akkoris túlzás. Pénzem lenne rá, de akkoris sajnálom, meg egyszerűen olyan műmájerkedés az egész, de valahol meg szükségesnek érzem, hogy ilyeneken is részt vegyek.

2021. aug. 18. 19:09
A kérdező szavazást indított:
Proli
Nem proli
35 szavazat
 1/6 anonim válasza:
64%

Nem vagy az. Múltkor én is el akartam menni iszogatni, beszélgetni pár emberrel, előkerült az az ötlet, hogy vigyünk bort és üljünk ki valahova, erre pár sznob pitsa kitalálta, hogy ők olyan helyre mennének, ahol van wc mert jaaaaj, az kelleni fooog... Jah, elmentek a Margitszigetre beülni egy olyan helyre, ahol 1000 ft egy pohár gagyi sör.

Én értem, hogy élmény meg minden, de többen azért nem mentünk, mert nem akartunk elverni arra az estére 10000 ftot, holott nem is ismerjük egymást.

Nem vagyok én sem olcsó mindenben, de nagyon gyűlölöm, mikor valaki indokolatlanul kényes meg körülményes. Ez nekem nem élet

2021. aug. 18. 19:14
 2/6 anonim válasza:
96%
Szerintem kifejezetten azok a prolik, akik a látszatra költenek, nem a minőségre vagy a praktikusságra. A proli vesz magának csilivili mobilt, amit sosem fog kihasználni, a proli jár hatalmas dög autóval, miközben meg sem tanult normálisan vezetni. Lehet valaki akármilyen tehetős, ha agyilag proli és nincs pénzkultúrája, sem önismerete.
2021. aug. 18. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nahát, egy normális ember! Oké, néha lehet olyan helyekre menni, amiket túlárazottnak, vagy sznobnak tartasz, de az élet nem erről szól. A szórakozás minőségéhez nem sokat ad hozzá. Azt a társaság adja szerintem. Viszont ha ez a többieknek problémát okoz, talán el kellene gondolkoznod a barátaid illetően.
2021. aug. 18. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Inkább leszek akkor ilyen proli mint az a sznob aki a diplomája, meg a 1200Ft-os söre miatt már mészáros lölőnek érzi magát. Ha arról van szó beülök én is a puccos étterembe, de minek mutassak többet annál amim van, pláne a barátaim előtt?
2021. aug. 18. 19:32
 5/6 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Ez csak ésszerűség. A másik oldal részéről meg rongyrázás.
2021. aug. 18. 20:29
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Pénzem lenne rá, de akkoris sajnálom, meg egyszerűen olyan műmájerkedés az egész, de valahol meg szükségesnek érzem, hogy ilyeneken is részt vegyek."

Ha csak néha veszel részt ilyeneken,az nem baj.A sznobságban az a gáz,hogy a sznobok nem tudnak elszakadni ezektől a sokszor valóban értelmetlen szokásoktól.Amúgy nem vagy proli,nyilván lesz aki annak tekint,de ne foglalkozz velük.

2021. aug. 31. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!