Hogyan legyek fiú?

Figyelt kérdés

Már egy ideje nem érzem magam jól a saját testemben. Már elég fiúsan öltözködöm, a bátyjámmak osztoszkodom a ruháimon, fiús hajam van. A baj az, hogy elég lányosan nézek ki, nagyok a melleim, 168 cm vagyok csak és a hangom is egy kislányéhoz hasonlít. Hogyan tudnék nekikezdeni, hogy fiú legyek? A műtét még egy ideig nem jöhet szóba sajnos. :( Valami tipp?

16/L

2021. aug. 17. 23:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, nagyon rossz kategóriába írtad a kérdésed. :( Itt csak kanos incelek vannak, akik most kétségbeesetten elkezdenek kaparni, nehogy egyel kevesebb p***i legyen a világon (nem, mintha megkaphatnák valaha is), na meg nincs ahhoz elég eszük vagy információjuk, hogy tudják, mit jelent a transzneműség.

Én sajnos nem igazán értek hozzá, hogy hogy megy ez, így nem tudok értelmes tanácsot adni a témában, viszont azt mindenképp tudom tanácsolni, hogy NE a gyakorin próbálj informálódni, inkább egy kifejezetten transz/LGBTQ szervezetnél érdeklődj, akár fb csoportokban, na meg szerintem youtube-on is van már csomó videó transz emberektől.

2021. aug. 18. 04:57
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

A transznemüség ma már depatologizált, nem számítják betegségnek.

Így lwlki segítséget pusztán ezért nem kaphat. Ha önmagát nehezen fogadja el, akkor persze kaphat támogatást. A terhességhez lehet hadonlítani, ami nem betegség, de orvosi segítségre szükség lehet.

Amiket írsz, csak külsőségek.

Volt van olyan divatirányzat is, higy ruházkodással ellenpontizni.

Nagyon fiús alkatú nő öltözzön nagyon lányisan, a nagyon nőies testű meg macsósan.

Kihez vonzód? Erről semmit nem írsz.

Lebeszélni, átfirmálni nem fogják.

Én is azt javaslom, higy a műtétet felejtsd el, hacsak az nem okkz neked SÚLYOS traumát, hogy melleid vannak.

Hirmonterápia is kockázatos.

A melleket le lehet kapini, és talán a csiklóból valamiféle péniszt kialakítani, de teljes funkcionalitása szerintem nem elérhető.

Női testben is élhetsz férfiként, és szerthetsz nőket.

2021. aug. 18. 08:57
 13/27 anonim ***** válasza:
10%
Tehát fiú vagy. akkor nem mindegy, hogy hogyan nézel ki? Fiú vagy. "Hogyan legyek fiú 16/L" döntsd el, higy mi vagy! Ha nem vagy fiú, sehogy. Ha fiú vagy, nem lánykent kéne hivatkoznod magadra. És különben is: gyerek vagy.
2021. aug. 18. 09:55
 14/27 anonim ***** válasza:
0%

"Na, én meg lány szeretnék lenni fiú létemre."

"A hangodon tudsz változtatni, nekem olyan fél év gyakorlással sokkal mélyebb lett"

Ez érdekes...

2021. aug. 18. 09:56
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szakpszihiátriai vélemény és szakpszhológiai vélemény kell. Utánna mehet urológushoz aki elküld egy rakat tesztre hogy alkalmas vagy-e hormonterápiára.

27/mtf

2021. aug. 18. 11:33
 16/27 anonim válasza:
100%

Haladjunk szépen sorban.

16 vagy, 18 év alatt nem fogsz kapni semmit csak hideg vizet a nyakadba, talán még papírokat (szakvélemény) sem. Első sorban ajánlom, hogy amennyiben tényleg transzneműséggel összehozató problémáid vannak keresd fel a magyar transzneműek közösségét facebookon ahol többen el tudják mondani a véleményüket, tanácsaikat, kihez érdemes, mit érdemes stb.

18 éves korodig van 2 év, ez idő alatt ajánlott egy önismereti pszichológusi terápia (ez később még jól jöhet), ha betöltötted a 18-at akkor pedig mehet a klinikai szakpszichológustól szakvélemény majd pszichiátertől szakvélemény. Mivel a nem és névváltoztatás tiltva van Magyarországon, így limitálva vagy endokrinológusok terén nagyjából 2 emberre (ezeket megtalálod a facebook csoport bejegyzései között, ide nem írnék neveket), egyik kér nőgyógyászati papírt, másik tudtommal nem (amit 15-ös urológiának írt, csak az a transz lányokra vonatkozik :) ). Ha ez is megvan akkor csinálnak egy rakat tesztet, hogy alkalmas vagy- a hormonkezelésre, ha pedig igen akkor mehet is a "móka"...

Műtét előtt 1.5-2 év hormonterápia kötelező, mellek levételéről nem tudok sajnos. Mivel a gyógyszereket a TB nem támogatja, sem a műtéteket, és elég húzósan ajánlott úgy belekezdeni az egészbe, hogy anyagilag fel vagy készülve a nagyobb kiadásokra.

Amíg be nem töltöd a 18-at addig érdemes ezeket előre eltervezni, mert mást amúgy sem tudsz jogilag.

2021. aug. 19. 08:37
 17/27 anonim ***** válasza:
29%

Amíg be nem töltöd a 18-at tényleg nem tudsz túl sokat tenni. Az öltözködéssel és a frizurával azért sok minden elérhető. Keress egy jó fodrászt, lehetőleg olyat, aki előtt nem szégyelled bevallani, hogy mi helyzet veled, ugyanis “lánynak” alapvetően mindig lányosra fogják vágni a haját, nincs letudva annyival, hogy rövid haj.

Ami az öltözködést illeti, a legfontosabb, hogy Te jól érezd magad a cuccaidban, csak akkor fogsz tudni magabiztosan fellépni, az pedig nagyon fontos. A nagyon bő ruhákkal sokszor épp az ellenkezőjét éred el, mint amit szeretnél, lógni fog rajtad, és ezzel csak még jobban kiemeled azokat a testi adottságaidat, amiket el akarnál rejteni. Nyilván feszülős férfi cuccok sem előnyösek, de a több számmal nagyobb ruha sem. Az úgynevezett “bindereket” (mellek leszorítása) nem ajánlom, komoly sérülésekhez is vezethet, ha nem jól csinálod, vagy túl szoros, vagy túl sokáig van rajtad. De még ha ezt meg is úszod, durván megereszkednek tőle a mellek, és ha 2 év múlva mégsem akarsz belevágni a nemváltásba, nagyon fogod bánni.

Ami a hangodat illeti, azt tudom ajánlani, hogy járj magánénektanárhoz. Ott megtanulod egészséges technikával uralni a hangodat, a megfelelő légzéstechnikával, támasszal egy kicsit jobban fogod tudni uralni a beszédhangodat is. Amit semmi szín alatt se csinálj, hogy erőszakkal próbálsz mélyíteni a hangodon. Érdemi eredményt nem fogsz elérni, viszont tönkre teszed a hangodat, és nagyon nehéz lesz újra helyrehozni (tapasztalat). Csodát ne várj, tesztoszteron nélkül NEM fog érdemben mélyülni a hangod, bármit is csinálsz vele. Ha viszont neki fogsz a hormonterápiához, nem egész fél év alatt teljesen férfihangod lesz.

A sportot én is csak ajánlani tudom. Egyrészt izmosodsz, ami sokat fog dobni az összképen, másrészt növeli az önbizalmadat, ami minden szempontból hasznos. Arról nem is beszélve, hogy 2 év múlva ha tényleg nekivágsz, nem leszel olyan nyikhaj, fiúként az elég sz@rul tud kinézni…

A magasságoddal semmit nem tudsz csinálni, de nem is kell, 168 cm teljesen jó. Apám is ekkora, és képzeld, nem transz… :)

Egy profi tipp, ha elég bátor vagy: borotváld az arcod. Hiába nincs még férfias szakállad, pihék vannak, márpedig pihéi csak kisfiúknak, meg nőknek vannak, férfiaknak vagy szakálluk, vagy teljesen sima arcuk van. El sem hinnéd, mekkora lesz a különbség. Amúgy sem árt hozzászokni, előre kitapasztalni, hogy melyik borotva, melyik hab/zselé/aftershave a megfelelő neked.

Ami a fizikai nemváltási procedúrát illeti, az előző több ponton is téved. Kezdjük azzal, hogy nem csak endokrinológus, hanem urológus és andrológus is felírhat tesztoszteron készítményt. Ezek a készítmények pedig igenis TB támogatottak, annyi a lényeg, hogy nem magánorvoshoz kell menni. Ami a műtéteket illeti, továbbra sincs Magyarországon kötött protokoll, így nincs is megszabva, hogy x időt KELL várni a hormonkezelés megkezdése után (pláne nem 1-2 évet). Minden orvos maga dönti el, hogy kit, mikor és milyen feltételek mellett műt. Én annak idején 3 hónapja sem voltam még hormonon, amikor adódott egy nagyon kedvező lehetőség a mellkasplasztikára és a nőgyógyászati műtétekre. A műtétek jelenleg tényleg nem TB támogatottak.

Végezetül: Bár mint látod, nem lehetetlen Magyarországon sem a (fizikai) nemváltás, én a helyedben ráfeküdnék az idegen nyelvekre, és azon lennék, hogy külföldön tanuljak tovább. Ott sokkal emberibben állnak hozzád, a műtéteket állja a betegbiztosítás, és ha EU-n belül maradsz, és elég ideig vagy kint, a magyar állampolgárság elvesztése nélkül is felveheted az adott ország állampolgárságát. Ez pedig mindjárt megoldaná a jogi nemváltás problematikáját is. Bár 2 év alatt még itt is sok víz le fog folyni, hátha addigra elpics@zzuk az itteni rohadékokat is, és helyre áll a régi rend. ;)

2021. aug. 20. 01:59
 18/27 anonim ***** válasza:
27%

Kajak feljöttetek erre az oldalra, megláttátok ezt a kérdést, és eldöntöttétek, hogy "igen, ma tanácsokat fogok adni egy 16 éves kislánynak arra, hogy hogyan csonkíthatná meg magát, és tehetné tönkre visszafordíthatatlanul a teljes hormonháztartását azért, mert szereti a bátyja ruháit viselni."

Csak arra tudok gondolni, hogy ti is gyerekek vagyatok, ennél fogva nem vagytok képesek felmérni agyilag, hogy milyen veszélyes dolgokról beszéltek. Ha felnőttek vagytok akkor viszont ott baj van. Nem mondom, hogy én inkább megölném magam, mint hogy ilyen veszélyesen agymosott és ostoba legyek, de...

2021. aug. 20. 16:32
 19/27 anonim ***** válasza:
88%

Kedves utolsó! Senki nem adott neki ilyen irányú tanácsokat, fogalmam sincs hol olvastál ilyet. Éppen ellenkezőleg, leírtuk, hogy 18 alatt semmi érdemlegeset nem tud tenni. Páran adtunk tanácsot ruha ügyben, írtuk, hogy sportoljon, járjon terápiára a jobb önismeret érdekében, tanuljon énekelni, ahol egészséges keretek között megtanul bánni a hangjával. Ezek pont nem megmásíthatatlan dolgok, viszont akkor is hasznosak, ha végül felnőttként mégsem vág bele. Én még azt is leírtam, hogy mit NE tegyen, mert egyrészt veszélyes lehet, másrészt semmi haszna nincs. Nem véletlenül, mert ha keresgél neten, hogy milyen praktikákkal válhat férfiasabbá, csak idő kérdése, hogy mikor talál rá határozottan káros tanácsokra, amelyeknek tényleg lehetnek megmásíthatatlan következményei.

Az meg, hogy páran leírtuk nagyvonalakban, hogy felnőttként hogy néz ki ez a folyamat, ne haragudj, de pár kattintással ő is megtalálja (vagy leginkább már rég tudja, mivel most éppen ez foglalkoztatja).

Végezetül, 2 év baromi hosszú idő tinédzser korban. Minél több információt szerez, és minél több ártalmatlan, könnyen visszafordítható praktikát próbál ki (öltözködés, frizura, stb…), annál nagyobb rálátása lesz, hogy valóban ezt akarja-e. Ha elzárod az információktól, akkor csak annyit érsz el, hogy totál naívan fog bele, ha eljön az ideje, mindenféle fals elképzeléssel, és pont ebből szoktak lenni az orbitálisan nagy problémák.

2021. aug. 20. 22:08
 20/27 anonim ***** válasza:
7%

Amúgy a fiókat vagy a lányokat szereted?

Mennyire tudod biztosra hogy te nem vagy lány?

2021. aug. 22. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!