Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Teljesen ráfüggtem egy sorozat...

Teljesen ráfüggtem egy sorozatra, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Szóval van egy sorozat, ami nagyon tetszik nekem. Az elején csak ennyi volt. Aztán ez módosult arra, hogy ha jó kedvem volt, ezt néztem, ha rossz kedvem volt, ezt néztem, ha mérges voltam, ezt néztem, ha unatkoztam, ezt néztem; aztán már mindig ezt néztem, néha napi 5-6 részt. Ezzel nem is volt semmi baj, egészen addig, amig el nem értem az utolsó évadig. Már akkor éreztem, hogy ez necces lesz, nem tudok majd vele leállni, de halogattam, hogy jaj, még van pár rész, nem lesz semmi. Aztán befejeztem a sorozatot. Az utolsó rész baromi megható volt, azon az estén alig aludtam, annyira magam alatt voltam a ténytől, hogy vége. Aztán elkezdtem újra a 9.(utolsó)évadot megnézni, mert az volt a kedvencem. Most kb 10 perce fejeztem be az utolsó évadot, és megint nagyon szarul érzem magam. Az az érzésem van, hogy nem tudok e nélkül élni. Annyira megszoktam már, hogy a karakterek, a napi sorozatnézés részese az életemnek...most az az ötletem, hogy előröl kezdem a sorozatot, teljesen az 1. évadtól, de akkor is, ez nem mehet így örökké...nem nézhetem életem végéig újra és újra. Nektek volt már ilyen? Sikerült kilábalni belőle? Vagy csak én vagyok ilyen fura?

2021. júl. 16. 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Foglald le valamivel ami eltereli róla a figyelmed
2021. júl. 17. 03:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Velem is előfordult már, hogy egy sorozat befejezése után hiányérzetem volt aztán új sorozatokba kezdtem bele ami hasonló volt. Igaz pótolni nem tudta, de lekötött a megnézése.

Kíváncsiságból melyik sorozatot szeretted meg ennyire?

2021. júl. 17. 07:52
 3/8 A kérdező kommentje:
Suits/Brilliáns Elmék a címe:)
2021. júl. 17. 08:28
 4/8 anonim ***** válasza:
nézd végig! ennyi! :D
2021. júl. 17. 09:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindig kezdj el valami új sorozatot egyből, ahogy a végére érsz egynek.
2021. júl. 17. 13:49
 6/8 anonim válasza:

Ilyen nekem is volt, 3-4x már végignéztem a kedvenc sorozatomat, de 2.-3. alkalomra már nem ugyan az.

Nagyon zavart a sorozat lezárása, mert nem a legszebb módon történt (Castle), és utána hetekig ürességet éreztem, kerestem a kérdésekre a választ, vártam, hogy újra láthassam a karaktereket.

Tényleg nagyon imádtam a sorozat minden percét, totál rá voltam kattanva, de én direkt azt csináltam, hogy napi 2, majd a közepe fele 2-3 naponta néztem meg egy részt, így tovább tartott befejezni, és megvolt az atmoszférája, a feelingje a mindennapjaimban elég hosszú ideig. Nekem is az életem részévé vált.

(Én alapból olyan vagyok, aki nem bír elkezdeni új sorozatokat, nem szeretem a változásokat és félek, hogy nem mesz olyan jó mint a régiek, erre példa, hogy a Dr. House-t, Mentalistát és a Castle-t láttam már vagy 4x.)

Néha még manapság is elkap ez a feeling, atmoszféra, és visszajönnek azok a régi nagyon szép emlékek (Castle), de velük együtt a negatívak is, hogy kb. kívülről tudom az egészet, és hogy már nincsenek olyan részek, amiket ne láttam volna, nem fognak új dolgok történni, nem láthatok új részt stb.

Na nekem ez volt, amikor befejeztem a sóvárgást és nem néztem meg azóta sem. Valamikor még tuti vissza fogom nézni, de már nem azzal a feelinggel, mint régen, amikor először láttam. Gondolom megvan neked is ez az érzés, én nem tudom mihez hasonlítani, de nagyon jó visszangondolni arra, hogy milyen érzéssel néztem :D

Azóta a Seal Teamet nézem, azt is nagyon szeretem, de sajna "nyáriszünetre" ment az axn-n, ezért most nincsnek új részek:(

2021. júl. 18. 00:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is nemrég kezdtem el azt a sorozatot és már a 2. évadnál járok.

Elég jól alakították ki.

2021. júl. 18. 02:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, már kicsit jobb, és mint a 6os írta, biztosan elkezdem majd újra egyszer:)
2021. júl. 19. 21:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!