Mit tegyek, ha a felelősség elől menekülök?
Gondolj arra, hogy meg kell csinálnod és mihamarabb elkezded, annál többet tudsz tenni azért, hogy tökéletes legyen. - Ez az én bevált tippem.
Ez nem igazán a felelősségtől való menekülés, mivel az esetleges rossz érettségi a te felelősséged, és ezt vállalod is a kérdésben, mivel megmondod, hogy az utolsó pillanatra hagyod a tanulást is.
Esetleg vannak tanulássegítő ingyenes kurzusok. pl.: Coursera - A tanulás tanulása. Itt beszélnek a halogatás pszichológiájáról is, és módszerekről, amik segítenek. Ez nem csak a tanulásban, de az élet bármely területén segít, hogy tudatosan ne halogass.
Ha csak a youtube-n beírod a keresőbe, hogy halogatás rengeteg videót kiad, szakemberek előadásait is, de laikusok tippjeit is. Bármelyik hasznos lehet, de emberfüggő kinek mi segít.
Ha csak valami speciális hendikepped nincsen (Asperger szindróma, vagy ilyesmi), akkor én ezt a távolból szimplán lustaságnak nevezem.
Alkalmazottam is volt ilyen, hogy ezzel magyarázta a dolgot. Mígnem azt mondtam, hogy van két napja, hogy 95%-ra megcsinálja, és a maradékot majd együtt, közösen, tökéletesre csináljuk.
A halogatást én úgy tapasztalom, sosem a félelem a tökéletlentől szüli, hanem az, hogy egyszerűen nincs kedve az illetőnek a kötelességeivel foglalkozni, és hogy kicsit keményen fogalmazzak könnyebb elszarni az időt, mint keményen odatenni a meló mellé magadat. Kényelmesebb és egyszerűbb is lazsálni.
Ennek csak a kimagyarázására született a félelem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!