Hogy reagálnál, ha a kamasz lányod terhes lenne?
Igazad van, kamasz koromban én is vettem be már ilyet, kétszer is. Viszont van vele egy kis gond. Nem mindig, és nem mindenkinek elérhető. Gondolj csak azokra, akik mondjuk nem városban élnek, hanem picike faluban, ahol se tiniambulancia, se patika nincs. Be kell menni a városba hozzá. És tegyük fel, hogy szimplán csak hétvége van. Négy napos ünnepekről nem is szólva. A másik az, hogy elég drága. Persze nyilván azért drága, és azért nem adják ingyen, hogy a tinik ne ezt tekintsék a legegyszerűbb védekezési módnak. De sok lánynak komoly gondot okoz azt a pár ezer forintot leőteremteni, amikor sürgősen kéne. És nem mernek szólni. Ez már eleve csapda, mert ha ahhoz nincs bátorságuk, hogy szóljanak otthon, hogy mi történt és mire kéne a pénz, akkor ne mondja már senki, hogy ahhoz eléggé érettek, hogy egy gyereket felneveljenek.
Amúgy az előző válaszommal nem tudom, kinek mi volt a baja, amikor azt írtam, hogy sok függ attól, hogy mennyi idős a lány, és a pasival mi a helyzet, meg hogy csak akkor mehetne a pasijához, ha suliba is járna.
Kedves kérdező! Megoldódott már a gondod valamennyire??
Én csak annyit tudok mondani, hogy ne félj édesanyádtól, pont azért mert ő is anya, tudja , hogy mit élsz át ilyenkor, az első sokk legyőzése után végig melletted lesz, akárhogy is döntötök.
Egyszer nekem is kellett ilyesmit vallanom. Pontosabban csak azt hittem, hogy terhes vagyok, és szóltam anyámnak. Nagyon nyugodtan, és megértően viselkedett, pedig azelőtt nem volt jó a kapcsolatunk. Aztán másnap mielőtt mentünk volna a nőgyógyászhoz meg is jött a vérzésem.
19:39-es válaszolónak üzenem hogy ő is nagyon k....a okos!!! Én 20 vagyok és védekeztem és terhes lettem! 20 évesen ne éljek nemi életet (hozzá teszem komoly kapcsolat) csak azért mert a védekezés se biztos vagy mi? És sajnos nálam fiatalabbak is járnak így... És én megtehetem, hogy megszüljem, mert keres annyit a párom, hogy eltudjunk tartani egy gyereket és előre rettegek ez ilyenektől mint te akik ezért elítélnek, mert minden feltétel megvan és nem akarok GYEREKGYILKOS lenni... És hozzáteszem Anyám teljesen örült mikor elmondtam, de mikor Apám megtudta ő nem örült és Anyám fejét is telebeszélte és most egyedül vagyok, leszámítva a páromat... Amúgy ajánlom ezt a kis filmet:
http://www.youtube.com/watch?v=V4e5gAJQlK0
Jah és lelehet pontozni nyugodtan, de sajnos ez tény, ezzel szembesültem... És így nehéz végigcsinálni... :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!