Iskola pszichológusom azt mondta, hogy én nem érdemlem meg az emberek szeretét, mert más vagyok. (Pontosabban nem így fogalmazta) Igaza lehet?
Más a gondolkodásmódom. Ő mondta rám ezt, és biztos nehezebben illeszkedek be új közösségbe.
Depresszió/Magány miatt járok. De mikor mondtam, hogy van pár haverom, akkor ő azt mondta, hogy biztos azért, mert nem önmagamat mutatom, csak a jobbik oldalam nekik, és különben nem bírnának.
Elég rosszul esett.. állítólag a pszichológusnak mindenben igaza van...
Majd mesélj, hogy mi volt, amikor rákérdeztél...
Az iskolapszichológusok sokszor kezdő szakemberek, és lehet, hogy ostobán fogalmazott. Neki sem árt a visszajelzés erről. Jót teszel, ha elmondod, mit éreztél a szavaira.
Vannak emberek, akik az átlagtól eltérően gondolkoznak, és teljesen természetes, hogy nem tudnak beilleszkedni a kispolgári környezetbe. Nem baj, ha ilyen emberek között más képet mutatnak magukról, ezt hívják alkalmazkodásnak.
Meg kell találni azokat az embereket, akik a Te szinteden vannak, és hasonló dolgaitok, gondolkozásotok van. Ott jobban kibomlik a személyiséged. (Lehet, valami ilyet akart mondani a pszichológus is)
Beszéltem vele, azt mondta, hogy félreértelmeztem, mert ahogy ő ismer, én nehezebben szokom meg az új közösséget, vagy az emberek társaságát, emiatt sokszor máshogy is viselkedek, és nem vagyok önmagam mi probléma, amin javítani kéne.
Köszönöm a válaszokat, örülök, hogy nem úgy gondolta.
Nagyon jó, hogy rákérdeztél és tisztáztad.
A közösségeket szokni kell, és nem baj, ha az ember béna és hibázik. Én is szoktam, de mindig arra gondolok, amit egy előadó mondott: Képzeld el, hogy pucérak, és onnét kezdve vicces lesz az egész :D
Ha így mondta, idióta. De lehetett ez egy félreértés is. Hogy mondjuk úgy értette, hogy mivel különleges vagy, ezért az emberek nehezebben értenek, tudnak szeretni. Ez azért elég más lenne.
Olyan is van, hogy valaki torzít, tehát pl. te is lehet, hogy ráraksz egy negatív szűrőt arra, amit mond ő vagy más, és a negatívba eltolva értelmezed. Ilyen para is létezik. Tehát amikor ilyet érzel mindig kérdezz vissza, hogy: ezt most úgy értette, hogy nem érdemlem meg az emberek szeretetét?
Ha nem idióta a lógus, akkor inkább olyasmi lehet, hogy te eredendően nem gondolod magad szeretetre méltónak és minden erre utaló jelet úgy torzítasz, hogy ezt az elgondolásodat megerősítse. Sokan csináljuk ezt sajnos.
Gyógyulj meg!
50f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!