Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit gondoltok erről? Szerintet...

Mit gondoltok erről? Szerintetek beteg vagyok?

Figyelt kérdés
Nincs egy szokványos életem de lehet hogy ez a normális de ezt is mindenki mashogy éli meg. Régóta vannak rám jellemző fura dolgok amiknek az okát nem tudom. Először is a szeretet nálam olyan, hogy csak úgy alakul ki, ha elképzelem ezt az érzést és nem is tudom pontosan, hogy valóban ezt kellene e ereznem. Például mamámat "nagyon szerettem", majd kiskoromba egyik napról a másikra eldöntöttem, hogyha meghal, nem fogok sírni. Rá kb 8 évre meg is halt és nem sírtam és igazából ami a legijesztőbb, hogy azt éreztem, mintha megijedtem volna, majd 10 perc után olyan erzes volt, mintha nem is történt volna semmi. Majd mikor egy másik rokonom halt meg, akkor szintén nála is eldöntöttem, hogy nem fogok sírni és így is történt, de neki a halálát feldolgozni kb 5 perc volt. Majd egyszer volt egy tengeri malacom akit szinten nagyon szerettem. Majd elkapott valami fura betegséget és lebénult a fél oldala. Két és fél napon keresztül ültem mellette és sírtam és próbáltam etetni és reménykedni, hogy meggyógyul. Majd mivel ennyi időt töltöttem vele, sajnos a halálát is végignéztem. Elkezdtem nézni és láttam ahogy felakad a szeme és kattogó hangokat ad ki az állat teste, majd a végén egy kisebb kattogás volt és az volt az utolso. Ekkor hirtelen abbahagytam a sírást, mintha megnyugodtam volna és nem értem miért. Olyan érzés volt, mintha szeretet járná át a testem. Aztán nagyon együttérző vagyok, de nemtudom, hogy az együttérző ember, az beleképzeli e magát más helyzetébe és ennyi vagy pedig azonosul az érzéseivel. Én bármiféle helyzetben magamat oda tudom képzelni, de az hogy esetleg érezzek az adott helyzetben, érzéseket az nehéz lenne. Majd vannak honapok amikor levert vagyok és nehezen kelek ki az ágyból, meg vannak olyanok is, mikor honapokig hiperaktiv vagyok. Van hogy akár, egy hónapra is, eltünnek az érzéseim. Ami ijesztő, mert egyik nap pl fajdalmat érzel és másik nap úgy kelsz fel mintha a szived eltunt volna a helyerol és az ég vilagon semmit nem tudsz érezni. Mondjuk az alap érzéseim is furcsak, mert ha nagyon erolkodnek, akkor beletudnék szeretni egy random hajlektalanba is, csak erosen elkell kepzelnem az érzést. Nemtudom ki az aki idáig eljutott és a zavaros összevissza szövegemet elolvasta, de én úgy érzem valami nagyon nincs rendben velem. Nemtudom, hogy megzavarodtam e vagy mikor vettem eszre igazabol, hogy mi is van velem, de elég régóta van ez. Mondjuk a fajdalom erzest szerintem tisztan tudom érezni, de a szeretettel kapcsolatban bizonytalan vagyok és az idegesség az pedig változo, mert sokszor amikor felidegesitenek elkezdek rohogni, de van amikor normalis szoval ja.
2021. márc. 13. 18:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, valami nem oké veled, keress fel egy pszichológust. Nem rossz indulatból írom, ő majd segít.
2021. márc. 13. 21:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Hát csak ezzel az a baj hogy nem vagyok iranyithato tipus. Meg ahol en lakok csak 1 darab van az egesz varosban és pl egyik ismerosom maniakus depresszioban szenved és elmondta neki hogy mi a baja és annyit mondott ra a pszichologus h majd kinovod. Meg elvileg mindig felir egy csomo gyogyszert.
2021. márc. 13. 23:38
 3/3 anonim ***** válasza:
A lakhelyeden kívül is vannak pszichológusok. Nem kötelező a legközelebbihez menni. Ha változtatni akarsz, ne keresd a kifogásokat.
2021. márc. 13. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!