Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Milyen nemzetiségű vagyok?

Milyen nemzetiségű vagyok?

Figyelt kérdés
Budapesten születtem,arra is lakom. Több nemzetiség is van a családba,(szerb, horvát, sváb, szlovák) A szlovákot érzem a legközelebb magamhoz, pedig még nem is jártam az országban, mikor már éreztem, eddig is csak kétszer voltam 20 percet szlovákiában. Senki felé nem mutattam, hogy szlováknak érezném magam, szóval nem feltűnni szeretnék, csupán kíváncsi vagyok arra, hogy mit mondanak, miért érzem magam szlováknak, több nyelvet (szlávot is) tanultam/tanulok, a szlovák megy a legjobban, és vonz a kultúrájuk is.Szívesen beszélek olyan emberrel, aki hasonlóan érez mint én. A kérdésem végül az, hogy miért érzem magam szlováknak, mikor csak a dédnagyapám volt az.Válaszotokat előre is köszönöm.

#nemzetiség #szlovák #magyarországiszlovákok
2021. márc. 4. 20:43
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

Mert megpróbálsz valamivel kitűnni a szürke tömegből.

Mivel a képességeiddel erre nem vagy képes, ezért keresel valamit, amire csak rá tudod fogni, hogy bumm, én XYZ vagyok.

Nyugodtan kitalálhatnád azt is, hogy dél-szudáni, esetleg belső-mongóliai vagy, legfeljebb nehezebb lenne meggyőzni azt az egy-két embert, aki esetleg nem tart teljesen idiótának és rákérdez, miért.

Annyira vagy te szlovák, mint roma. Hangyafaxnyit.

2021. márc. 4. 20:55
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Olyan hogy Szlovákia nem létezett úgy 1918-ig,max csehország.

Tehát te cseh vagy,azok meg jó söröket csinálnak,igyál sok sört.

2021. márc. 4. 21:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Még szerencse, hogy tudsz olvasniXDD
2021. márc. 4. 21:00
 4/8 A kérdező kommentje:
az elsőnek szólt, nem a másodiknak
2021. márc. 4. 21:02
 5/8 anonim ***** válasza:
2021. márc. 4. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
59%

Én valamilyen szinten egyetértek az elsővel, nem szlovák az anyanyelved de meg a nagyszüleid sem beszeltek egymas közt szlovákul. Neked szimplán ez tetszik.

Én Szlovákiában élek de ha még fizetnének érte sem lennék szlovák... A tótnak csak délig van esze ezt mindneki tudja :D

Fogadd be a tótot kiver a házadból.....

De ha szlovák leszel nem lehetsz magyar a szlovákok között a magyar hülyét jelent.

Persze nem lehet álltalánositani de azért létezik egy álltalános magyarellenes közhangulat.

Én biztos nem lennék szlovák nem menő hülyének lenni.

2021. márc. 4. 21:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom...ennyi alapján én is erősen megkérdőjelezném, hogy mennyire vagy te szlovák. Amúgy attól függ minek érzed magad, milyen nevelést kaptál, milyen értékeket tartottak szem előtt a szüleid, stb.
2021. márc. 4. 22:00
 8/8 anonim ***** válasza:

“Létezik egy általános magyarellenes közhangulat”

Látod, pont az ilyen megnyilvánulások miatt, mint a tiéd létezik. Mi pedig akik a békés együttélés hívei vagyunk isszuk meg a levét. Meddig tart még mire az emberek rájönnek, hogy nem a nyelv teszi az embert, hanem a cselekedetei?

2021. márc. 12. 03:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!