Írok nekem torzult gondolatokat, személyiségjellemzőket, tulajdonságokat?
Oké, pl az empátia, a kötődés és a szeretetvágy szánalmas ösztöne a gyengeség börtönébe zárja az embereket, mert menekülnek a ridegség és a szomorúság szenvedésétől, és amikor a naiv kis börtönük kipukkad, akkor traumatizálva nyomorognak abban, ami elől menekültek.
Nem ez a világnézetem, ne értsétek félre, csak ez pl egy torznak modnható gondolat.
Nagyon szubjektív, hogy milyen gondolat a torz, hisz az egyén teljesen normálisnak tartja eszméit. Hitlerben se fordult meg egy percre sem, hogy nem helyes, amit csinál. Leírom azt, amire a pszichiáterem a legfurábban nézett.
Hosszú ideig próbáltam magamból kiírtani az érzelmeket és mai napig irigykedem a pszichopatákra. Az érzelmek a legösztönösebb cselekvéseink, ezek eltűnésével az ember csakis racionális ítélőképességeire lenne bízva, nem lenne semmilyen befolyás. Ragaszkodás, megfelelési kényszer, szomorúság nélkül el lehetne érni a tökéletes szabad állapotot. Mindenki valaminek a függője, legyen az drog, nemiségek, család, hatalom, valamiért küzd, valaminek a szolgája. Ha ez nincs meg, az egyénen úrrá lesz a depresszió. Ha viszont azt nem érezné, meglenne a tökéletes állapot, ahol képes a teljesen objektív szemléletre, racionális gondolkodásra, semleges döntéshozásra.
Az ösztönöket viszont lehetetlen kiírtani. Annyit sikerült elérnem, hogy nem érzek szomorúságot és a sírás sem megy. Pont az empátiám lenullázása lett a teljesíthetetlen akadály.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!