Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mitől válik valaki gonosszá?

Mitől válik valaki gonosszá?

Figyelt kérdés

Van valamilyen valósalapja a képregényekben lévő főgonoszoknak akik nem mindig voltak rosszak, csak késöbb lettek azok? pl: Jóker, Lutor...stb

Vagy ez máshonnan ered. Esetleg valaki gonosznak születik?

2010. aug. 15. 00:26
 1/6 anonim ***** válasza:
És nincs olyan hogy jó meg rossz ember. Mindenkiben van gonoszság, de ettől még nem lesz mindenki gonosz. Az hogy valaki milyen, az attól függ hogyan formálta a környezet.
2010. aug. 15. 00:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Hát nézd, én például néha nagy rohad'k vagyok. Előfordul, hogy sz@rt kavarok. Ez azért van, mert én sosem voltam elégedett magammal, a környezetem sem, ezzel együtt nagyon érzékeny vagyok, észlelek minden jelet. Volt időszak az életemben, amikor halálra szivattak. Nagyon égő volt. Továbbá sokan érzékeltették velem, hogy hülyének néznek. Azonkívül, ha az ember nem kap meg valamit, ami úgy érzi, hogy jár neki, és joga lenne hozzá, akkor elkezd gondolkodni, hogy mi az, ami benne nincs meg, másban meg megvan. Hogy mi a hiba. Ez először haraghoz vezet, aztán önutálathoz. Ha sokáig tart, akkor kifordul az ember, és másokon bosszulja meg. Egyértelmű, hogy én például, bár nem tartom magam még velejéig romlottnak, azért utálok rengeteg embert, meg azért nem teszek értük semmit, mert sok utálatot kaptam én magam is. Csak igazságot teszek. A másik, ami nagyon bepöccenthet valakit, ha úgy érzi, bosszút kell állnia, de valamiért erre nincs lehetősége, és önmagát kezdi el okolni. És ebből jönnek mindenféle kisebbségi érzések, abból meg harag meg frusztráció, abból meg minden más.

Luthor? Hát ő amolyan "gonosz zseni". Biztos ezt a "k'cs'gséget" látta a szüleitől, vagy nem is voltak szülei. Jokerről meg oldalakat lehet írni, ő igazi klinikai eset. Komplett őrült. Vagy alapból elmebeteg volt, vagy később vált azzá, de a filmbeli Joker (Dark Knight) pl. azt sugallja, hogy ő normális volt, de "bekattant", mert annyi rossz történt vele.

2010. aug. 15. 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:
nem válik azzá, annak születik:D
2010. aug. 15. 15:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Attól válik valaki gonosszá, hogy MEGTANULJA, MEGTAPASZTALJA, hogy gonosznak lenni kifizetődő (érzelmileg, anyagilag stb.)

Nem lehet gonosznak születni. Okosnak lehet, hülyének lehet, de jónak vagy rossznak nem. Ez egy tanult viselkedés, hitrendszer, nem pedig képesség.

Fontos azonban megjegyezni, hogyha beszélgetsz egy gonosz emberrel, akkor kiderül, hogy ő tökéletesen meg van győződve arról, hogy ő jól cselekszik. Az ő szemszögéből ő jó, akik pl meg akarják bünteni, ők pedig számára gonoszak.

Tehát gonosznak lenni relatív dolog. Mint ahogy a jó és rossz fogalma is teljesen más lehet két emberben...

2010. szept. 30. 20:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Nincs jo vagy rossz,a gondolataid tesznek azza.
2010. szept. 30. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
majd megtudod ha sitre vágnak
2010. okt. 1. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!