Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon megviselt ez a történet...

Nagyon megviselt ez a történet. Hogyan tehetném túl magam rajta?

Figyelt kérdés

Ma láttam egy Netflix sorozatot, amiben bemutatták a Xavier Ligonnès által elkövetett családgyilkosságot. Altatót adott a 20, 16, 13 és 18 éves gyerekeinek és a feleségének, majd egy puskával fejbe lőtte mindannyiukat. Azóta sem sikerült elkapni, valahol vígan él.

Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy azok a fiatalok nem élhettek. Nem élhették meg a jövőt, amit elvett tőlük egy elmebeteg. Nem tudom miért visel meg ennyire, de nagyon durván érintett.

Szerintetek hogyan dolgozzam ezt fel magamban?

2020. dec. 30. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

youtube: kékfény

https://www.youtube.com/channel/UCae1mbHMDJCK_BTUPSws5bQ/vid..

itt vannak bizony igaz történetek is, nem csak kitalációk

sajnos az élet ilyen... állatok vagyunk. a szép, szelid bakmacska is megöli és megeszi a kölkeit.

2020. dec. 30. 23:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom, máskor is láttam már, hallottam már sajnos ilyen történetet, de eddig nem viselt meg így egyik sem.
2020. dec. 30. 23:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Tudom, kicsit morbid a válaszom, de nézz meg pár hasonló dokumentumfilmet és azonnal eltereli a figyelmedet erről az ügyről. Ilyenek mindig, mindenhol voltak és lesznek is. Volt egy magyar pedagógus, aki álmában megölte a gyerekeit, a feleségét, aztán a metró elé ugrott. Egy amerikai lelkész szintén kiírtotta a családját, majd évtizedekig sikeresen bujkált álnéven, de végül elkapták. ...de vannak egészen megmagyarázhatatlan esetek is: egy kamionsofőr minden ok nélkül elvágta egy fiatal lány torkát egy amerikai kisvárosban. Nem ismerte korábban, nem rabolta ki, nem erőszakolta meg. Élvezetből ölt. Az ilyenekre képtelenség felkészülni.
2020. dec. 30. 23:49
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nézz valami vidámabbat, ami eltereli erről a figyelmed. Én alapból nem szeretem az ilyen történeteket, főleg amikben gyerekkínzás/gyilkosság van, úgyhogy inkább elkerülöm őket. A jövőben te is cselekedhetsz így és akkor nem lesz benned semmiféle rossz érzés.
2020. dec. 30. 23:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Talán az visel meg legjobban, hogy fiatalok voltak mind. Készültek az életre.

Talán azt tehetjük, hogy emlékezünk rájuk, és talán mindannyian élünk helyettük is egy kicsit, hogy a rövid életük ne legyen hiábavaló...

2020. dec. 30. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!