Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Létezik az az ember, aki...

Létezik az az ember, aki képes lekötni és kíváncsiságot ébreszteni bennem?

Figyelt kérdés

az emberek felületesek, könnyen megnyílnak, könnyen elárulnak bármit, felelőtlenek, ostobák és képtelenek tiszteletet ébreszteni bennem.

sok emberrel állok napi kapcsolatban, talán a barátuknak is gondolnak, mindezek ellenére magányos vagyok és nem találom a helyem. Van köztetek olyan valaki, aki a felsoroltak szöges ellentéte és ennél még sokkal több is?

2008. nov. 29. 18:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
29%

Melegen ajánlok egy szakembert-biztos fogsz találni-mert ugye mindenki magából indul ki.Te nem vagy túl jó véleménnyel magadról!

De lehet ,hogy tévedek,csupán arról van szó,hogy túlságosan jelentéktelen vagy és a Te köreidben tényleg ilyen emberek vannak.

Az én barátaimról mindez nem elmondható.Ha szorgalmas vagy és törekszel eljuthatsz oda ahol én vagyok.

2008. dec. 1. 01:36
 12/13 A kérdező kommentje:
21 vagyok
2008. dec. 1. 19:48
 13/13 anonim ***** válasza:

"Nem zárkózott embert keresek, inkább olyat, akit küzdelem megfejteni."

Nos pl. egy elmebeteget, azt küzdelem megfejteni.

Figyelem: ha nem tudnak mások "kíváncsiságot ébreszteni" benned, az nem biztos, hogy az ő hibájuk. Mindenki unalmasnak tartja a sajátjainál sokkal bonyolultabb megnyilvánulásokat. A primitív ember végigásítozik egy Bach-hangversenyt, és azt mondja, ez hosszú volt. Ha felületesnek érzed az embereket, lehet, hogy csak a felületes kommunikációdra kapott válaszokról beszélsz. Könnyen lehet, hogy másokkal nem felületesek, csak azzal, aki ehhez ragaszkodik a jelenlétükben. Ostobának nevezed őket, ez is kétesélyes: ostobának érzi az okos az ostobát, de sajnos az ostoba is az okosat. Felelőtlennek nevezed őket, de lehet, hogy csak merészek vagy lazák.

Nem állítom, hogy ez a helyzet, de fennáll a valószínűsége. Sajnos annak a valószínűsége, hogy tévesen ítéled meg a helyzetedet a világban, és tévesen ítélsz meg másokat, nagyobb, mint annak, hogy kivételes vagy, akinél a legtöbben ostobábbak, érdektelenebbek és felelőtlenebbek. Szerencsére nem biztos, hogy így van, vagy ha most így is van, azon még bőven tudsz változtatni.

2009. jan. 9. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!