Más is van úgy, hogy egy nagy alapigazságot felejtetek el hirtelen, és mivel azt elfelejtettétek, elkezdtek valamin gondolkodni, és kijön egy meglepő következtetés?
Bocs, elírtam, mert az oldal nem hagyta többes szám 2. személyben kezdeni a kérdést, s elfelejtettem átfogalmazni az egészet. Szóval így akartam:
Ti is vagytok úgy néha, hogy egy nagy alapigazságot felejtetek el hirtelen, és mivel azt elfelejtettétek, elkezdtek valamin gondolkodni, és kijön egy meglepő következtetés?
Amiről persze kiderül, hogy helytelen, hiszen azt az alaptételt felejtettétek el, ami megváltzotatja a következtetést, ami valójában úgy helyes.
Mármint úgy érted, hogy ha sokan gondolkozok valamin akkor rájövök valamire ami helyesnek tűnik? De előtte teljesen másképp gondolkodtam róla, de miután tüzetesebben átvizsgáltam a dolgokat, rájöttem, hogy nem is úgy volt, ahogy előtte gondolkodtam? Szóval akkor mondhatom úgy,hogy megvilágosodtam??
Egyébként volt ilyen igen.
Vagy ha rosszúl taktikáztam ki a kérdéseket, akkor elmondod bővebben mire gondoltál??:-P Mert kíváncsi vagyok.
Én nemrég ezen gondolkodtam el: minden ember egyenlő.
Gondolkodtam, gondolkodtam, és végül rájöttem valami nagy igazságra. Rájöttem, hogy csak az "alapigazságra" jöttem rá, tehát hogy tényleg minden ember egyenlő. :)
Nem tudom, hogy erre gondolsz-e, de nekem ez ugrott be rögtön.
Köszi a válaszokat, bár nem épp így értettem.
Írok egy egyszerű példát (NEM VALÓS PÉLDA? NEM EZT FELEJTETTEM EL!), hogy kb. hogy értettem:
Elgondolkozom azon, hogy az almák a földön vannak. Ezen elgondolkodva arra következtetek, hogy biztos ott nőttek. Nagyon elcsodálkozom, mert eddig nem így tudtam. Aztán rájövök, hogy mégis rosszul gondoltam, mert a gravitációtól esnek le, és nem ott nőnek. De a gravitáció létezése nem jutott előtte eszembe.
NEM ez volt az, amit elfelejtettem, hanem bonyolultabb dolgok, de így értettem. Más ember is felejt el percekre vagy rövid időre alap dolgokat (nem a gravitációsat :P)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!