Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért akar mindenki ''más''...

Miért akar mindenki ''más'' lenni, mint a többi?

Figyelt kérdés

Ha valaki nincs tisztában a fogalmakkal, inkább ne vágyakozzon ilyen ostobaság után.

Ha valaki ''más,'' az általában azt jelenti, hogy sokkal nehezebb az élete a többi ember, de legfőképp maga miatt.

Leírom az én nyűgjeimet:

Nem tudok egy emberrel sem szót érteni. Utálnak, állandóan konfliktusba keveredek mindenkivel, semmit nem tudok megcsinálni. Boltba sem járok, mert szédülök és remegek a többiektől. Családom gyűlöl, nem beszélgetnek velem, én sem velük, mert abból is csak vita van.

Semmit nem értek. Egyedül SEHOVA nem megyek el, mert ugyanaz történne, mint iskoláskoromban. Magyaráznak, és azt sem tudom milyen nap van. Egy papírt nem tudok aláírni, ha közben figyelnek vagy vannak körülöttem.

Filmet sem nézek emiatt, mert azokat sem értem. Ha pedig anyámék mellé szegődöm, hogy legyen valami közös program, egész film alatt kérdezgetek, mert semmit nem értek meg belőle.

Tanáraim meg az óvónénik anno mindig azt mondták, hogy ''ilyen gyerekkel még nem találkoztak.''

K.vára nem dicséret, mikor emiatt utálom magamat. Be lehet tudni mindenféle mentális problémának ezeket, de a gyógyszerek sem változtattak semmin, így maradtam annyiban, hogy ''más'' vagyok.

Mindenkinek ez a rohadt nagy vágya. És csak annyi jó van benne, hogy elmondhatom magamról, hogy ilyen vagyok. Ennyi.

Egész életemben vergődöm, mert olyan, mintha nem is erre a bolygóra szültek volna, vagy nem is tudom.

Nekem ennyit nem ér az a mondat, hogy másabb vagyok. Igenis jobb lenne, ha tudnék emberekkel beszélgetni, önállóbb lennék és nem lennének kényszer cselekedeteim/gondolataim. Akkor is ''más'' lennék, legalábbis úgy vélekednék magamról, hogy az vagyok, és az pont elég lenne ahhoz, hogy ne akarjam főbe lőni magamat.

Abban pedig nem hiszek, hogy valaki jó értelemben lenne más. Senki nem fog rájönni, hogyan kell varázsolni vagy gondolat olvasni. Ha mégis, talán átértékelném az előbb leírtakat, de amíg a szarabbnál is szarabb minden, addig ez marad így.

2020. okt. 12. 16:54
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem vettem annak.
2020. okt. 13. 15:47
 12/12 anonim ***** válasza:
71%

6-os + 8-as vagyok.

Nem akartam bántó lenni, nem is voltam. Sehová se vezetó út durcázásra adó okot kreálni. Ez csak kifaroló, időhúzó technika.

"Kár volt feltennem a kérdést. Nem tudtam, hogy minden egyes mondatomban "hiba van"."

A tiédtől eltérő vélemény nem egyenlő a támadással. Ha a családoddal való kommunikációdban is ez a metódusod, már érthető, hogy "nem tudsz velük beszélgetni".

"Köszönöm a haszontalan felvilágosítást"

Kérdező! Nem számoltál azzal, hogy csak az válik haszontalanná amit nem tudsz jól felhasználni!!!

Ami meg elsőre elkerülte a figyelmemet, az az hogy nem is vagy kíváncsi a véleményünkre.

Nincs ezzel semmi gond. :-)

De abban biztos vagyok, hogy Te egyedül nem fogod összeszedni magadat. Nekem mindegy mit keresel támaszul (pl. gyülekezet, mentálhigiéné, pszichológus, démonűzés, stb. ) csak próbálj ki minél több dolgot.

2020. okt. 13. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!