Úgy értem, ha van kaja, van hol lakni, meg nincs semmi extra gond, akkor miért kell mégis egy csomó embernek ennél több (utazás, szórakozás meg mások elismerése)?
2012. okt. 19. 15:56
1/10 anonim válasza:
Mert a legtöbb embernek vannak igényei ami egy teljesen normális dolog. Nem az igényeket kell lejjebb adni, hanem tenni kell érte hogy olyan életet éljünk amilyet akarunk. Amúgy meg a boldogság nem olyan dolog amit új cuccokkal fogsz elérni. Ha valaki alapból nem boldog, az nem lesz az egy szép házban sem.
Olyan szeretnél lenni, mint ő? (csávó) Érted, még ha csak otthon akar magának valamit, a nő rögtön azzal jön, hogy kidobja, ha rendezkedik a lakásban.
Ezért is, meg főképp azért, mert az emberben van egy ilyen alap dolog, hogy szeretné megismerni a környezetét, a világot, amiben él. Az egész élet, az emberiség is azért tart ott ahol, mert felfedezések voltak, új dolgokat ismert meg mindenki... nézd meg Amerika felfedezését (igaz az véletlen, de a betelepítése már nem).
2012. okt. 19. 18:42
3/10 anonim válasza:
Mindenkinek más a boldogság. A kaja, pia, lakóhely klassz dolog, de az embernak nemcsak fizikai szükségletei vannak. Szeretne érzelmeket megélni, dolgokat felfedezni magának, álmodozni, alkotni...stb. Ezért ember. sajnos a szegényebb rétegeknél nagy probléma, hogy az állandó létküzdelemben, nem marad idejük és energiájuk ezekre a dolgokra. persze egy szegény család is élhet kiegyensúlyozottan, szeretetben, és lehet boldog is, de nem biztos, hogy teljesen meg tudja valósítani a vágyait, a szellemi igényeit.
2012. okt. 19. 19:00
4/10 anonim válasza:
Maslow szükséglet-hierarchia elmélete szerint, az emberek elsôsorban nem szükségleteikben térnek el egymástól, hanem igényeikben. Ha a hierarchiában egy szükséglet kielégült, akkor a nála fontosabb szükséglet kielégítésére törekszünk :)
2012. okt. 19. 23:37
5/10 anonim válasza:
78% -as
Szakács Dániel...
Nagyon rossz ez az okoskodó stílus, találd már meg önmagad légyszíves.
Az igény és a szükséglet egymás szinonimája.
És butaságokat beszélsz, mert egy szegény család azért szegény család, mert NINCSENEK szellemi igényeik. Szerinted minden emberben ott van a vágy és az akarat arra, hogy "megvalósíthassák önmagukat" szellemileg? ...
Majd felnősz, aztán megérted a dolgokat.
Az, hogy most hidegvérűnek és pszichopatának akarsz tűnni, megvan a maga oka. A múltodban keresendő.
2012. okt. 21. 03:52
6/10 anonim válasza:
Az igény és a szükséglet két tök más dolog, de neked felesleges magyarázni, stílusodból azonnal lejött, ki vagy. (:
2012. okt. 21. 04:24
7/10 anonim válasza:
Most 68-assal írsz? Mivan? Ja, hogy csabika vagy, csak az érzékeny kis lelkeddel nem bírtad feldolgozni, hogy le se xartalak, mert kifárasztottál a hülyeségeiddel, év vége felé meg már untalak.
Hát egy olyan senki, mint te, ne is akarjon magyarázni. Először érj el valamit, aztán tedd az okosat.
2012. okt. 22. 18:40
8/10 anonim válasza:
Nem vagyok Szakács Dániel, és ezeket iskolában oktatják, ahova te szemmel láthatóan nem sûrûn jártál. A lényeg nem azon van, hogy ott-e van a vágy, hanem azon, hogy elenyészô fontosságú ameddig a többi nincs kielégítve. A te szükséglet-piramisod a szociális szükségletekig szerintem nem jutott el. Ahelyett, hogy belekötsz abba, amit mondok, inkább segíts a kérdezônek.
Kérdezőnek ajánlom. Gondolom nagyon szegény ember lehetsz és napról napra élsz, csoda, hogy van géped, vagy megterhelés, stressz alatt állsz, vagy hiperérzékeny (HSP) vagy. Vagy mindhárom egyszerre. Utóbbiaknak már szenvedés tud lenni sokszor a 2. szinten túllépni... de az is lehet, hogy borderline-os vagy, azok bújnak el a világ elől.
Szóval "mindenkinek KELL az alap" és nem "az ALAP kell mindenkinek"... tanulmányozd a Maslow-piramist.
78-assal meg nem fogok vitázni, mert amilyen buta, még azt a pár szót sem éri meg, amit eddig elcsesztem rá...
2012. okt. 23. 11:41
10/10 A kérdező kommentje:
ez vicces, tényleg HSP-s vagyok, és régen (diákkoromban) nagyon szegény voltam :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!