Nem motivál különösebben semmi, más is van/volt már így? 21/F
Valamilyen szinten irigylem a vallásos embereket, mivel nekik a hitük, vallásuk értelmet ad, megkönnyíti az életüket, de én már nem tudok semmilyen vallásban hinni(hadd ne részletezzem ezt most). Szóval nem hiszek abban, hogy a halál után lesz bármi is. Viszont, ha nincs semmi a halál után, akkor gyakorlatilag az életnek, céloknak sincs semmi értelme, végül is mindenki ugyanúgy végzi, bármit is csinált/nem csinált élete során. Az sem motivál, hogy pl. valami nagy dolgot vigyek végbe, ami miatt még több száz év múlva is tudni fogják, hogy ki voltam, mivel, ha meghalok nekem már úgy is mindegy, na meg előbb utóbb így is úgy is teljesen elfognak felejteni. Kitudja, lehet 100 éven belül kiírtja magát az emberiség, és akkor tényleg minden mindegy.
Na, de a mindennapokba visszatérve, nem vagyok bulizós, nyaralós típus, ezek a dolgok engem annyira nem hoznak lázba, annak sem látom értelmet, hogy pl. egy drága autó vagy nagy ház vásárlása miatt dolgozzak keményen éveken keresztül. A testépítésnek szintén nem látom sok értelmét, éveken keresztül azért kondizni, hogy kicsit izmosabb legyek. Egyszerűen nem érdekel különösebben semmi, nem érzékelem úgy, hogy megérő befektetés lenne ilyen dolgok miatt hajtani, nem tudom elképzelni, hogy annyira jól érezném magam attól, ha elérnék ilyenek. Szóval nem érdekel különösebben semmi, nem igazán látom érelmét az életnek, de, ha már itt vagyok, akkor valami értelmessel kéne elütnöm ezt az időt, még akkor is, ha utána semmi sincsen.
Van aki hasonlóan látja a dolgokat, esetleg valahogy túltudott lépni ezen? Titeket mi motivál az életben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!