Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem motivál különösebben...

Nem motivál különösebben semmi, más is van/volt már így? 21/F

Figyelt kérdés

Valamilyen szinten irigylem a vallásos embereket, mivel nekik a hitük, vallásuk értelmet ad, megkönnyíti az életüket, de én már nem tudok semmilyen vallásban hinni(hadd ne részletezzem ezt most). Szóval nem hiszek abban, hogy a halál után lesz bármi is. Viszont, ha nincs semmi a halál után, akkor gyakorlatilag az életnek, céloknak sincs semmi értelme, végül is mindenki ugyanúgy végzi, bármit is csinált/nem csinált élete során. Az sem motivál, hogy pl. valami nagy dolgot vigyek végbe, ami miatt még több száz év múlva is tudni fogják, hogy ki voltam, mivel, ha meghalok nekem már úgy is mindegy, na meg előbb utóbb így is úgy is teljesen elfognak felejteni. Kitudja, lehet 100 éven belül kiírtja magát az emberiség, és akkor tényleg minden mindegy.

Na, de a mindennapokba visszatérve, nem vagyok bulizós, nyaralós típus, ezek a dolgok engem annyira nem hoznak lázba, annak sem látom értelmet, hogy pl. egy drága autó vagy nagy ház vásárlása miatt dolgozzak keményen éveken keresztül. A testépítésnek szintén nem látom sok értelmét, éveken keresztül azért kondizni, hogy kicsit izmosabb legyek. Egyszerűen nem érdekel különösebben semmi, nem érzékelem úgy, hogy megérő befektetés lenne ilyen dolgok miatt hajtani, nem tudom elképzelni, hogy annyira jól érezném magam attól, ha elérnék ilyenek. Szóval nem érdekel különösebben semmi, nem igazán látom érelmét az életnek, de, ha már itt vagyok, akkor valami értelmessel kéne elütnöm ezt az időt, még akkor is, ha utána semmi sincsen.

Van aki hasonlóan látja a dolgokat, esetleg valahogy túltudott lépni ezen? Titeket mi motivál az életben?

2020. szept. 24. 23:28
 1/4 A kérdező kommentje:
(Nem feltételezem, hogy olyan válasz fog jönni erre a kérdésre, amitől jelentősen változnának a nézeteim, csak jó volt kiírni magamból ezt.)
2020. szept. 24. 23:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Mi szórakoztat? Van ilyen? Olyan dolgok kellenének neked, amik gyorsan tanulhatóak, és nem egy életen át kell értük dolgozni, hogy eredménye legyen. Válassz olyan dolgokat, amiknek az elsajátítása nem egy úgymond lépcsős fejlődés, hanem egy síkság. Szóval, már egy kis idő után is eléred benne a majdnem maximális szintet. Motiváljon az, hogy valami szórakoztat a jelenben, vagy kis idő után. Ilyen hobbit kell választani, aminek legfőbb haszna az, hogy kis munkával is szórakoztató. Ez most így elég általános, tudom, ezért kérdezem, hogy mik érdekelnének? Milyen témakör, kategóra, akármi.
2020. szept. 25. 10:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Engem sem motivál semmi. 0-24-ben csak fekszem és kesergek, ennek már 3 éve. Előtte sem voltam motivált, de akkor még ''tanköteles'' voltam, már nem, és nyugodtan motiválatlankodhatok.
2020. szept. 25. 10:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Ismerős az érzés... Szerintem kár azon filózni, hogy m lesz a halál után stb, úgyse tudjuk. Ha szerinted nincs túlvilág, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz olyan életet élni, amit élvezel - vannak tök jó dolgok (nekem pl barátokkal lenni, sportolni, szépet látni, olvasni stb) szóval úgy élni, hogy az ne egy robot legyen, de közben ne is csak szórakozás, hanem vmi olyan ami boldoggá tesz, büszke tudsz lenni magadra és kész. Az hogy mit fognak gondolni róla 100 év múlva, szerintem elég kevés embert motivál. Lehet hogy az életnek nincs értelme, de hamár élünk, legalább addig az legyen klassz.
2020. szept. 25. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!