Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kinek az élete ez? Valóban az...

Kinek az élete ez? Valóban az enyém lenne? Talán ketten vagyunk?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés már több éven át bennem motoszkál egészen, nem is tudom talán 9 éves korom óta, de talán 8 éves koromban kezdtem el e felé változni, én sem értem.

Ez a kérdés onnan ötlött fel, hogy úgy éreztem és érzem, hogy az élet amin megyek amiben vagyok nem illik hozzám mintha nem is én lennék.

Tudni kell rólam, hogy 20 éves srác vagyok kívülről az életem nagyjából ilyen lehet ahogy érzem és ahogyan eddig megfigyeltem: fogalmam sincs,hogy kerültem informatikus középsuliba még csak nem is én választottam, hanem random módon úgymond, az egész középsulis évem alatt ez az 5 év alatt tök normálisan éltem, barátok,barátnő, bejártam suliba, elég jól tanultam mindig 4.5 felett volt az átlagom, külsőre is normális testalkatú vagyok, sportolok díjlovaglok. Szerintem olyan lehetek mint egy normális ember annyi különbséggel, hogy ez olyan rajtam mint egy maszk egy héj. Mindig álmosnak érzem magam, mikor haverokkal vagyok vagy akárhol mindig úgy érzem mintha ott se lennék csak a testem ez már nem is tudom mennyi ideje így megy. Amint kikerültem általánosból az összes barátom mintha elfelejtett volna és most h felvettek fősulira támogatottra úgy néz ki mintha a közép sulis barátaim is elfelejtenének. Mindig ez van.

Belül viszont így gondolkodok. És itt érzem furcsának, mintha a testem csak mozogna élne én meg csak megfigyelném

gondolkodásom teljesen eltér az életemtől, mindig az jár a fejemben, milyen jó lenne megverni valakit péppé, hangosan röhögni üvölteni vagy úgy beleharapni valakibe, hogy vérezzen és fájjon, elég sokszor vannak olyan gondolataim mintha ki kell mondani megölnék valakit, sokszor megesett még buszon is, hogy tök idegenre ránéztem és szinte röhögni támadt kedvem ahogy elképzeltem, hogy milyen lenne feltépni ott helyben a hasát.

Így érzek, az életemet mintha megfigyelném, nyugodt barátságos jó tanuló énem mintha nem is én lennék, gondolataim tiszta agresszívek és élvezem, és az elmúlt 10-12 évet mintha átaludtam volna, vagy csak néztem volna. Ürességet érzek és úgy érzem beszorultam, mert szívesebben azt csinálnám ami az agyamban jár.

Ezért merül fel bennem sokszor a kérdés mikor tűnődök"sokszor" ki vagyok? Nyugodt normál ember, vagy egy őrült aki élvezi ezt a gondolkodást, vagy csak talán figyelek? Nem tudom kinek volt már olyan érzése, hogy ő nem is ő és bizonytalan út fele tart.

Sajnálom, hogy ilyen hosszan írtam,de már pár napja próbálom rávenni magam, hogy legalább ide leírjam. Bocs

2010. aug. 7. 08:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Ha furán érzed magad, keress fel egy pszichiátert! Beutal a házidoki, nem muszáj elmondani neki, csak annyit, hoyg mindenképp szeretnél beszélni, mert fura gondolataid vannak, majd a pszichiáternek elmondod:

Szerintem teljesen normálisak a gondolataid, de mégis, e miatt a kettősség miatt, érdemes lenne kizárni, nincs-e baj, mert van egy fiatal korban kezdődő skizofrénia, és nehogy elkapjon! 1:10000, de mégis: zárd ki a doki segítségével!Gyógyszerrel kezelhető különben.

A másik:

2010. aug. 7. 09:31
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

[link] olvasd el, félrevezető acím, az ikrekről szólőó részt olvasd.

Én is így éreztem, elváltam, munkát váltottam, és megtaláltam önmagam. Te vagy az, csak nem a helyeden. De épp a keresgélés időszakában vagy, keress, és meg fogod találni a helyed, és elmúlik ez az egész.

Talán nagy a családi elvárás, és te mindig nekik teljesítessz , nem a saját vágyaidra figyelsz.

2010. aug. 7. 09:34
 13/28 anonim ***** válasza:
Jó dolog a családállítás (visszautalva az ikres cikkre), én is voltam, de én nem javasolnám ezt a kérdezőnek addig nem, amíg nem volt pszichológusnál. Utána a pszichológussal meg lehet beszélni, hogy elmegy állítatni, de semmiképpen sem előtte. Nem biztos, hogy jót tenne.
2010. aug. 7. 09:38
 14/28 A kérdező kommentje:
Ez a testvéres érdekes, bár nekem van egy hatalmas párnám mindig oldalt fekve alszok és azt szorongatom, az olyan puha szokott lenni, másképp szerintem nem is tudnék elaludni, de nem hiszem, hogy így gondolnék a páromra, amúgy ezeket fantomikreknek hívják, legtöbbjük a balkezesek közül kerül ki mikor az egyik magzat felemészti a másikat. Pár éve olvastam erről valahol.
2010. aug. 7. 09:45
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
nálam csak ez az öldöklős rész van, meg hogy gondolatba ölök...sajnos nem tudok neked privit írni, mert szerettem volna egy linket küldeni. Írj rám, hogy tudjak visszaírni
2010. aug. 7. 11:15
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyfajta középsuliba jártunk ezek szerint, illetve én még járok is. Én sem tudom, hogyan kerültem oda, de ha már ott-vagyok, elvégzem. Csak velem másképp lett, nem jó a tanulmányi átlagom, hanem rossz és ez azért is meglepő, mert előtte jó tanuló voltam, de ugyanúgy más vagyok gondolatban, bár én szexuális téren képzelek el agresszívabb dolgokat nem csak spontán agresszió :D
2010. aug. 7. 11:30
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha későn fekszel le és fáradt vagy, akkor persze, hogy álmos leszel. Ha álmos vagy, ha nagyon későn fekszel le, akkor a bal agyféltekéd kikapcsol és csak a jobbra tudsz hagyatkozni. Ilyenkor általában az ösztöneid után mész és olyan, mintha nem is lennél a testedben, elveszíted az öntudatod.

Szerintem személyiségzavarral küzdesz, mindenképpen fordulj pszihológushoz.

2010. aug. 7. 12:22
 18/28 anonim ***** válasza:

11:30

A szexuális agresszió lehet része az acting out hajlamnak is...

2010. aug. 7. 13:22
 19/28 anonim ***** válasza:
Igen lehet. Bár élőben soha nem tenném meg elhiheted, csak mikor már nagyon nem tudok magammal mit kezdeni gondolatban vagy rákeresek ilyesmire, tudom undorító, de mint mondtam élőben soha nem jutna eszembe.
2010. aug. 7. 13:31
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az jó, hogy "kívülről" nézed magadat. Többféle filozófia tanítja ezt, hogy csak "tanui" legyünk a saját életünknek. Foglalkoznod kellene a keleti filozófiákkal, ez biztosan felkeltené az érdeklődésedet, kitöltene valami űrt benned, és megértenéd, miért van mindez. Ami nagyon rossz, az az agresszív háttér. Lehet, hogy pont ezt kell megtanulnod leküzdeni. A helyedben megpróbálnám vegetáriánus étkezést. Azt is tanítják ugyanis, hogy amikor az állat húsát esszük, magunkba vesszük annak szenvedését, félelmét, és a megöléskor fellépő agresszív erőket is. És még vizsgáld meg, hogy lappang-e benned valai félelem érzés. Vagy van-e benned bosszúvágy. Ezeket fel kellene oldani, mert lehet, hogy ott lappanganak benned. Könyvek: Mikhail Naiomy(?): MIRDAD KÖNYVE És: Colin C. Tipping : RADICAL FORGIVENESS.Balogh Béla: VÉGSŐ VALÓSÁG, vagy: Elisabeth C. Profet: TÁRSLELKEK ÉS IKERLÁNGOK
2010. aug. 7. 19:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!