Hogyan dolgozzam fel, hogy sosem lesz sikeres karrierem?
Bocsi, ha hosszú lesz, de köszi, ha elolvasod.
Szóval volt egy elképzelésem, hogy mit csinálnék szivesen.
Jogász végzettségem van, egy multinál vagy big4 cégnél szerettem volna dolgozni egyetem után, mint ügyvédjelölt vagy jogi előadó, emellett szerettem volna letenni egy közgazdász diplomát is, mert érdekel a pénzügy és jó lett volna ötvözni a kettőt a jövőben.
Mindebből semmi nem lesz, mert több mint 2 hónapja, hogy lediplomáztam, nem hogy a jó helyek, a legalja irodák sem állnak szóba velem.
Sajnos nem alaptalanul; nem volt pénzem Erasmusra menni, nem volt időm a tanulás mellett diákszervezetekbe belépni, magyarul az egyetem alatt semmit nem csináltam, csak pár no name helyen voltam gyakornok (kis irodák meg egy SSC) de ezt nem nézik, csak az erasmust. Az diplomaátlagom persze szintén nem kiemelkedő, közel sincs a summához, ami szintén elvárás a munkáltatóknál.
A közgáz diploma pedig a rossz érettségi pontjaim miatt felejtős, állami képzésre sehova nem jutnék be a 400 pontommal, fizetősre meg nincs pénz, a jogot is diákhitelből végeztem el.
Látva a sok munkalehetőséget és a jó fizetéseket más területeken (mérnök, IT, közgazdász, szakmunkák), na meg az evfolyamtársaim sikereit, jó munkahelyeit, borzasztóan rosszul esik, hogy minimálbérből meg tele adóssággal kell leélnem az életemet.
Lehet mondani, hogy menjek villanyszerelőnek, burkolónak és mennék is, de ezekhez egyáltalán nem értek, ahogy a műszaki dolgokhoz sem.
Nagyon bánom, hogy ezt az utat választottam, sajnos 5 évvel ezelőtt senki nem mondta, hogy ennyire reménytelen ez a pálya, szüleimre is hallgattam, persze nekük se volt semmi fogalmuk róla.
Most itt vagyok 24 évesen, munka nélkül, arra várva, hogy legalább egy gyorsétteremből csörögjön a telefon és próbálok beletörődni, de nagyon nehéz.
Sereg, katonaság, szolgálatok.
(Lehet lepontozni trollok!)
Én nem ismerem a lehetőségeket de amúgy a renvédelmi szervezetekhez nem kellenek jogászok? Csak kérdezem. Feltűnt hogy mindenki pirosat nyomott az elsőre csak nem értem hogy miért.
Ebből a mélypontból ki fogsz lábalni biztosan. El kell telni egy kis időnek higy feldolgozd, csak ne nyalogasd sokáig a sebeidet mert elrepülnek az évek. Mindenkinek vannak ilyen időszaka az életben. Fiatal vagy, ambiciózus, céljaid vannak, ha nem ez akkor valami mást fogsz kitalálni. Ez az akadály később erősebbé tesz majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!