Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Valami nem oké velem. Mentális...

Valami nem oké velem. Mentális betegségem lehet?

Figyelt kérdés
Nem dolgozom, 25 éves vagyok, mindig fiatalabb palikkal jövök össze, a jelenlegi is 3 évvel fiatalabb nálam. Nincs életcélom, gyerekesen viselkedek, és gondolkodok. 19-21 éves barátaim vannak. Szüleimmel élek. Azt hiszem ez valami mentális betegség. Eddig egyáltalán nem gondoltam bele, de úgy érzem hogy elég, meg kell változnom. A munkahelyeken kB. 3 hónapig bírtam, képtelen voltam elviselni a kritikákat és a felelősséget. Itthon úgy sírtam emiatt, mint a gyerekek. Szégyenlem már magam. Van több szakmám, érettségim. Úgy érzem, hogy bennem több van, de rettegek kilépni a komfortzónámból. Állandóan egy álomvilágba menekülök, még talán el is hiszem, hogy van valami különleges varázs világ vagy franc tudja, ahol minden olyan jó mint gyerekkoromban. Hogy tudnék ebből kiszakadni? Én tényleg meg akarok változni, nem akarok többet nyafogni, és menekülni a problémák elől. De szükségem lenne valami löketre, valami tippre, tanácsra, vagy egy dorgálásra, egy őszinte mondatra, véleményre. Jöhet bármi, ami azt a célt szolgálja, hogy végre kilépjek ebből a gyerekes magatartásból.

2020. szept. 4. 23:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
Nem mentális betegség ez, hanem lustaság, amire nem győzöl kifogást gyártani. Bezzeg pasizni elég felnőtt vagy... 🤔
2020. szept. 5. 07:56
 12/18 anonymousreview60 ***** válasza:
61%

Nem orvost (pszichiáter), hanem pszichológust fel KELL keresned: [link] Az hogy jó időben elkezdtél ezen gondolkozni, azt jelzi, hogy akarsz és - szinte bizonyosan - tudsz változni.

A szüleid nem kényeztettek el (valószínűleg), de - szinte bizonyosan - buborékban neveltek (nem említed, hogy nagyon cseszegetnének, ami azt jelenti, hogy nagyon lágyak, és ezzel hallgatólagosan bátorítják a viselkedésedet), ami miatt nem volt sem igényed, sem lehetőséged hozzáedződni a hétköznapi nehézségekhez. Ehhez - esetleg - hozzájárult egy létező mentális gyengeséged. A nő létedre - és ráadásul ennyivel - fiatalabb partner választása azt sejteti, hogy ennyivel fiatalabb, tapasztalatlanabb stb. partnerrel érzed magad "biztonságban", magadat képesnek arra, hogy számodra kellően kontrollálni tudd a kapcsolatot.

2020. szept. 5. 09:37
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Azért ne essünk túlzásokba, 22 és 25 éves ember párkapcsolata teljesen normális. Mindkettő fiatal felnőttnek számít, ugyanabban az életszakaszban vannak. A 19-21 évesekkel barátkozás is teljesen oké, a barátság nem korfüggő, és sok húszéves érettebb, mint mások huszonöt évesen. Szerintem a fő probléma az, hogy a megfelelő munkát nem találta meg, lehet, hogy nem ez a "beülünk egy munkahelyre" jellegű felel meg neki (én ezt közel 40 évesen sem bírnám).
2020. szept. 5. 10:15
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
Koltozz el a szüleidtol. Nem kell messzire, de azért mégis.
2020. szept. 5. 10:29
 15/18 anonim ***** válasza:
50%

Igen, normális a párkapcsolat ilyen idősen. Mint ahogy az is, hogy vagy tanul vagy dolgozik az ember ilyen idősen.

Az, hogy a kérdező a könnyebbik végéről fogja meg az életet, amit utána arra fog, hogy neki mentális betegsége van, az csak őt hátráltatja az életben, mellé hülyét csinál a valódi mentális betegekből, akiknek így a tényleg valós problémáját is hajlamosabbak elbagatellizálni az emberek. A kérdező egy lusta, kényelmes ember aki nem tudja és nem is akarja tudni, mit akar, ezért könnyebb ráfogni, hogy biztos pszichológiai gondja van. Elárulom, a lustaságon a pszichológus se fog segíteni.

Na pontozhatnak megint le a mamahotelesek meg pán péteresek (lol)

2020. szept. 5. 12:17
 16/18 anonim ***** válasza:
54%
munkaundorod van, ahogy látom
2020. szept. 5. 17:12
 17/18 anonim válasza:
0%
Ha valakinek pán péter szindrómája van írjon rám!!
2020. szept. 6. 18:20
 18/18 anonim válasza:
0%
Nekem is ez van, elárulom pszichológus nem tud segíteni, nagy része azt se tudja mi pán péter szindróma, igazán az tud segíteni aki átment ezen, ha van kedved írj!
2020. okt. 27. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!