Hogyan ne ragaszkodjak annyira tárgyakhoz?
Gyűjtök dolgokat. (Nem gyűjtögetek, pl üres dobozokat vagy egyéb szemetet, az más)
Nagyon szeretek bizonyos mesefigurákat, moziban kapható figurákat, füzeteket amikbe soha nem írok, egyéb porfogókat.
Addig már sikerült eljutnom, hogy nem veszek semmiből újabb darabot, bár vérzik érte a szívem, viszont nem tudok megválni sem a saját gyűjteményeim darabjaitól, sem a gyerekkori "emlékeimtől" legyen az játék, mesekönyv, iskolai füzetek vagy bármi egyéb.
Nem állnak káoszban ezek a lakásban, sőt 90%-ban a szüleim garázsát lakják, szóval még csak nincsenek is szem előtt, ritkán vetek rájuk egy-egy pillantást, még sem tudom elképzelni, hogy megváljak bármitől is.
Nem tudom miért ragaszkodok ennyire ezekhez, annyira jó lenne az egésztől megszabadulni úgy ahogy van de képtelen vagyok rá. Ha az anyagi értéket képviselő gyűjteményektől nem is, de legalább a valóban értéktelen jegyzetektől, füzetektől, tankönyvektől...
Hát engem az a része érdekelne, hogy hogyan sikerült addig eljutnod, hogy nem veszel újabb darabokat?:D Mert én még itt tartok...
A kérdést akár én is feltehettem volna. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni.
Olvastam már sok mindent a témával kapcsolatban, de mind oda lyukad ki, hogy könyörtelennek kell lenni, és amit egy éve nem használtál azt már biztos nem fogod, szóval dobd ki.
Na ez az, ami nekem sem megy.
Akkor legalább van aki együtt érez velem :D
Én ott jutottam el, amikor csatlakozott a gyűjtői csoportba egy nagyon elvetemült gyűjtőtárs aki már tényleg annyira betegesen gyűjt, (kb 50 éves családos nő ) hogy elkezdett taszítani a dolog.
Pl mozis figurákból is minden darabból van neki vagy 10-15, azt fogalma sincs melyik film vagy mese, mindig kérdezgeti, szóval akkor megálljt parancsoltam, nehogy ilyen elvetemült legyek én is, hogy már azt sem tudom mit veszek, csak vegyem :D
Ha ez téged vigasztal, akkor igen, teljesen megértelek.:D
Szóval én úgy próbálom, hogy megkértem a párom, hogy ne engedjen semmit vásárolni. Aztán mikor nem engedi, akkor megsértődöm.:D
Itt van ez a japán hölgy, megvan az egyik könyve valahol pdf-ben:
De sajnos itt is az a vége, hogy ki kell dobni.:D
De azt nagyon nehéz... mi van ha 35 év múlva pont kellene és akkor majd szidom magam hogy kidobtam anno '20ban? :'D
Pedig azért ma már minden pótolható, főleg a nyomtatott dolgok. Hjajj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!