Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak a szerencsejáték...

Mit csináljak a szerencsejáték függőség ellen?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, anyámnál élek. 5 éve nem volt barátnőm. Nem dohányzok, nem iszok, igazából nem költök soha semmire, szokta kérdezni anyukám ha éppen nincs pénzem hogy miért vagyok szomorú és hogy mire kell, mindig mondom hogy egy saját házat szeretnék venni, de nem hitelből. Ilyenek, hogy pl egy üveg cola nem öröm ez semmi. Jobban keresek mint az átlag, mégis azt mondom, hogy ez kb a nulla, aki ez alatt van az meg minusz. Tavaly fele ennyi kerestem mégis semmivel nem lett jobb.

Januárban elbuktam az összes addigi spórolt pénzemet 1 millió forintot. Néhány hónapig nem is dolgoztam, de anyukám mindig csak 30-40 ezer forintot kér, sokszor már úgy kell ráordítani hogy fogadja már el tőlem.

Egyébként tényleg nincs sose olyan semmi ami SOS-ben kell, nem vagyok egy ilyen shoppingolós kis köcsög. Focizok hobbiszinten, egy időben azért kaptam pénzt is. PC játékok, szintén egyszeri befektetés, szeretek olvasni egy könyvvel sokáig elvagyok. És néha jön ez a hülye gondolat, hogy hogyan kéne meggazdagodni látok valami focimeccset és simán elbukom a pénzt. Veszek 10.000 ért, aztán bukok na akkor 20.000 aztán bukok megint, utána 50.000 és ez egy ilyen délután alatt. Aztán másnap simán megyek dolgozni, nem akarok betörni vagy semmi ilyesmi.

Viszont eltelik mondjuk 6 hónap (mert nem napi szinten történik ez velem). Összegyűlik egy kis pénz és akkor eljátszom. És az a legrosszabb, hogy ha már sokat buktam direkt elbukok mindent. Úgy voltam vele tegnap is hogy maradt 16 ezer forintom ez már semmi, feltettem az egészet, vesszen az egész. Aztán ilyenkor elhatározom, hogy na majd fizetéskor jövő hónapban tiszta lappal nyitok és nem játszok többet. Aztán X ideig tartom, és aztán megtörik, vannak pl ezek a sporthírek beleolvasok na mondom ez TUTI, a 2018-as VB előtt jól tartottam aztán visszaestem a fosba.

Pszichológus nem érdekel, valami saját megoldás kell. Amikor volt a korona vírus vagy amikor munkanélküli voltam ilyen szempontból sokkal boldogabb voltam, beültem a gép elé és elvoltam. Focinál szintén akkor mindent kizárok.

2020. jún. 19. 15:49
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

27 évet nem lehet visszahozni. De tudsz venni egy zárt kertet ahová két kezi munkából fel tudsz építeni egy kis hétvégi házat, és csodás kertet is. Betonból lehet szobrokat önteni és egy kis műhelyt is tudsz rá építeni ahol szereled a biciklidet és mondjuk hegesztesz meg festesz vagy alumíniumból öntesz bútorkilincseket homokformába. Szerintem a munka terápia és a saját lakhelyed építgetése jót tenne neked.

Amúgy ha most vagy 27 akkor még bőven lehet családod is.

Azt kérdezd meg, mennyi van még hátra! Kb 25-45 éved lehet ami rengeteg. Azt így akarod leélni? Mert ha nem akkor csinálj úgy ahogy le akarod élni!

2020. jún. 27. 15:18
 22/29 anonim ***** válasza:

Ki próbálhatsz egy rehabot. Én Pécsett (XD) voltam egy speckó rehabon. Ingyen! sőt!

Igazából én cucc miatt voltam ott. Adrenalin függő vagy. Játékos.

Én drogos. Ez a magyar valóság. Vannak még az alkoholisták, meg vannak mások. A szerencsejáték tudatom is megvan. Tudom magamról, hogy játékos vagyok. Tagadtam is a tényét, de az vagyok. Kaparós, lottó, mostanában havi 10-20 ezer elmegy rá. Az azért egy évi 120 ezerrel azért durca.

Függőség betegség.

Nekem is az van. Tudom, hogy mien írtózatos érzés egy rehabra gondolni, de rengeteget ad az ember életének. Képzeld el, egyik barátom öngyi lett tavaly a sportfogaDÁSOK MIATT ÉS A BETEGSÉG MIATT. Egy másik játékos ismerősöm rá egy évre. Érted, nem játék a játék a mi fajtánknak. Van egy barátom, akivel a rehabon ismerkedtem meg, játékos, Ma már ő is segít a hozzánk hasonlóknak. Van egy hely Az egyik nagyvárosban. Ott voltunk. Ne egy korházat képzelj el, hanem egy barátibb környezetet, vagy néha egy bigbrader házat kamerák nélkül. :D

De tényleg jó hely. Kétszer is voltam ott. Másodszor 5 hónap után kiszavazott a lakóközösségem, mert vettem egy lottót. De igazából haza jöttem visszaesni. De most már jól vagyok.

2022. ápr. 6. 21:35
 23/29 A kérdező kommentje:

Most tök durva, de múlt hónapban 14. re maradt 10.000 forintom és már akkor terveztem, hogy a következő fizetésből hogy fogok és mennyit fogok nyerni. Kitaláltam, hogy duplázom a pénzt 750 Ft-tal kezdtem és a Milan 0-0-t játszott a Bolognával, na most ez pont az ellenkező hatást váltotta ki belőlem. Nem volt kedvem fogadni azóta sem.

Nekem pont az a különbség, hogy utálom az adrenalint meg hogy ki kell választani a meccseket, nézni stb. Még nem is a célom, hogy nagy pénzeket nyerjek. Csak jó lenne egy anyagi biztonság, nem érzem magam biztosnak abban, hogy elő tudom teremteni munkából a pénzt.

2022. ápr. 7. 22:06
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez a probléma a játékfüggéssel. Egy illúzió telepszik meg benned, hogy nyerni fogsz. Persze, meg van rá az esély, de statisztikailag általában többet visz el a fogadás, mint amennyit hoz.

De persze, menjél, játszál nyugodtan. Én nem ítéllek el.

Gondolom nálad is az van, hogy nem csak a játékoknál megy a matek, hanem az élet más szinterein is igyekszel kimatekozni a végkifejleteket. Manipuláció, amolyan ártatlan köntösbe öltöztetve?

Nézd meg az elmúlt néhány éved pénzügyi változásaid, aztán arra vond le a tanulságot. Hol a pénz? Hol vannak a nagy nyeremények?

Én is arra vágyom, hogy megteszem a tutit. megadom az esélyét neki, játszok kis pénzel szinte esélytelen játékokat,amik nagy nyereménnyel kecsegtetnek, aztán, ha Isten azt akarja, akkor milliomossá tehet bármelyik héten, de ha Isten rám vonatkozó tervében nem szerepel az, hogy milliomossá váljak, akkor megtehetek én akármennyi tétet, akármennyi játékon, a végeredmény az lesz, hogy lenullázom magam. Heti 300 Ft-ból is megadoim a lehetőséget a nyerésre, de mellette megmarad a pénzem is.

GA (gamer addickt) keress egy gyűlést, aztán halgasd meg a sorstársakat, akik egy cipőben járnak/jártak veled. Ők pontosan tudják, hogy mi az, amiről beszélsz. Átmentek ugyanazon, amin te, sőt tovább is vitték a dolgot néhányan. Fogadok veled, hogy ma már megtetted a tutit! :D

Fel a fejjel! mindig van megoldás.

2022. ápr. 8. 18:29
 25/29 A kérdező kommentje:

Nem fogadtam ma sem.

Ritkán szoktam fogadni, de akkor ilyen 100.000-res téttel, én nem az a fogadó vagyok aki 200 Ft-okért izgul.

2022. ápr. 8. 18:45
 26/29 walk w1th mee ***** válasza:
kérdező,sikerült azóta lejönnöd a játékról?
2022. máj. 17. 08:08
 27/29 A kérdező kommentje:
Egy ideje nem játszok, de szeretnék még nyerni nagyot, csak nincs időm ezzel foglalkozni most :(
2022. máj. 20. 18:34
 28/29 anonim ***** válasza:
Miujság veled azóta?
2023. dec. 20. 22:47
 29/29 anonim ***** válasza:
Hm?
2024. aug. 27. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!