Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak a szerencsejáték...

Mit csináljak a szerencsejáték függőség ellen?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok, anyámnál élek. 5 éve nem volt barátnőm. Nem dohányzok, nem iszok, igazából nem költök soha semmire, szokta kérdezni anyukám ha éppen nincs pénzem hogy miért vagyok szomorú és hogy mire kell, mindig mondom hogy egy saját házat szeretnék venni, de nem hitelből. Ilyenek, hogy pl egy üveg cola nem öröm ez semmi. Jobban keresek mint az átlag, mégis azt mondom, hogy ez kb a nulla, aki ez alatt van az meg minusz. Tavaly fele ennyi kerestem mégis semmivel nem lett jobb.

Januárban elbuktam az összes addigi spórolt pénzemet 1 millió forintot. Néhány hónapig nem is dolgoztam, de anyukám mindig csak 30-40 ezer forintot kér, sokszor már úgy kell ráordítani hogy fogadja már el tőlem.

Egyébként tényleg nincs sose olyan semmi ami SOS-ben kell, nem vagyok egy ilyen shoppingolós kis köcsög. Focizok hobbiszinten, egy időben azért kaptam pénzt is. PC játékok, szintén egyszeri befektetés, szeretek olvasni egy könyvvel sokáig elvagyok. És néha jön ez a hülye gondolat, hogy hogyan kéne meggazdagodni látok valami focimeccset és simán elbukom a pénzt. Veszek 10.000 ért, aztán bukok na akkor 20.000 aztán bukok megint, utána 50.000 és ez egy ilyen délután alatt. Aztán másnap simán megyek dolgozni, nem akarok betörni vagy semmi ilyesmi.

Viszont eltelik mondjuk 6 hónap (mert nem napi szinten történik ez velem). Összegyűlik egy kis pénz és akkor eljátszom. És az a legrosszabb, hogy ha már sokat buktam direkt elbukok mindent. Úgy voltam vele tegnap is hogy maradt 16 ezer forintom ez már semmi, feltettem az egészet, vesszen az egész. Aztán ilyenkor elhatározom, hogy na majd fizetéskor jövő hónapban tiszta lappal nyitok és nem játszok többet. Aztán X ideig tartom, és aztán megtörik, vannak pl ezek a sporthírek beleolvasok na mondom ez TUTI, a 2018-as VB előtt jól tartottam aztán visszaestem a fosba.

Pszichológus nem érdekel, valami saját megoldás kell. Amikor volt a korona vírus vagy amikor munkanélküli voltam ilyen szempontból sokkal boldogabb voltam, beültem a gép elé és elvoltam. Focinál szintén akkor mindent kizárok.

2020. jún. 19. 15:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
30%

Amúgy 100ft-os tétekkel emelek, így nem megy el annyi, de szerintem addig, amíg mástól nem kapjuk ezt az ingert, ez így marad.

Vesztésnél az a hidegzuhany érzés nagyon durva, van, hogy remegéssel is jár a dolog, viszont a nyerés már annyira nem érint meg.

2020. jún. 19. 20:22
 12/29 A kérdező kommentje:

Engem már egyik sem érint meg.

És igen tényleg ostobaság a horgászatot írni, sosem értem ott ülni és nézni a semmit.

2020. jún. 19. 23:03
 13/29 mindentudó99 ***** válasza:
30%
Egyrészt nem a semmit nézed másrészt annál hogy milliókat buksz bármi jobb. De egyáltalán miért kérsz tanácsot ha ki se akarsz ebből törni?
2020. jún. 20. 04:46
 14/29 A kérdező kommentje:
Ki akarok, szeretném hogy legyen jó keresetem, de sürgősen kellene nekem úgy 2 milló forint, ebből 1 millió diákhitel és mindig van hogy így bekattanok, hogy össze kéne nyerni annyi pénzt hogy kifizessem. És akkor a maradékot is elbukom. Pl 50.000 Ft az 1 millióhoz nagyon kevés... Beleestem a csapdába sajnos.
2020. jún. 20. 09:24
 15/29 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező, mint minden függőséget, ezt is csak úgy lehet kezelni, hogy kategorikusan NEM-et mondasz magadnak, és bármekkora a kísértés, nem mész fel a weboldalra.

Ugyanaz a módszer, mint az alkoholistáknál. Egy cseppet sem ihat, ha le akar jönni, mert már egy korty után visszaesik. A függőség ugyanis nem gyógyítható, csak "száraz alkoholista" marad. Azaz nem iszol, ill. távol tartod magad mindennemű szerencsejátéktól.

2020. jún. 20. 11:08
 16/29 A kérdező kommentje:
kedves 15-válaszoló, abban ugye egyet érthetünk hogy az én problémám annyiban más, hogy itt nincs nyitva tartási idő, pultos aki nem szolgál ki, még az utcára sem kell kimennem. Nagyon durva. Netet meg nyilván nem fogom kiköttetni :/
2020. jún. 20. 11:18
 17/29 anonim ***** válasza:
94%

16: 100%-ban értem a problémádat, elhiheted....

Ezért írtam, hogy "nem mész fel a weboldalra".

Ez az egyedüli megoldás. Drákói önfegyelem.

2020. jún. 20. 11:32
 18/29 anonim ***** válasza:
93%

"Nekem ott és akkor kellett volna hogy segítsen a pszichologus 2020. márciusában, nemet mondott akkor én is nemet mondok neki."

Neked van szükséged őrá és nem fordítva. Ez a dacos hozzáállás nem szolgál téged.

A horgászatban én azt szeretem amikor nézem az úszót vagy a kapásjelzőt. Az az izgalmas rész amikor elkezd mocorogni és lehet hogy egy nagyon nagy hal lesz. Régen velem jött a kutyám is. Minden második hal az övé volt és ott megette. Nagyon jó időtöltés de nyilván ez nem mindenkinek jön át.

Én is jártam régen kaszinóba amikor még nem volt a politikusmaffia monopóliuma. Volt egy rulettautomata. 10 forint volt az alaptét és talán 100 vagy 200 a max. Egyszerre párszáz forintot raktam fel. 2000-ből csináltam 5 ezret és jól elvoltam. Volt aki viszont 100-150 ezres rakásokkal játszott mellettem. Mindig meg volt mennyi az a pénz amit elveszthetek. A BalackJack-nél is. Rulettnél egyszer próbáltam a duplázós szisztémát és már volt amikor 8 ezret kellett volna feltennem mert nem jött a fekete. Csak annyim volt hogy minimalizáljam a veszteségem. Ott 8 ezret buktam mert engedtem a játék vonzerejének. De aztán az eszem győzött... Ez ennyi. Erősebbnek kell lenned és tudatosan uralnod kell a vágyaidat. Tudd hogy te vagy ott a birka akit meg fognak nyírni. Nyerhetsz is akár de az nagyon ritka. Ezért nem szabad belemenni olyan meccsekbe amikben te buksz. Ezt nem lehet megérezni ezért szabályokat kell lefektetni. Világos racionális alapon és azokat tartani akármi is történik. Ilyen a max tét, a max veszteség, és az h a csúcson szállj ki!

Megpróbálkozhatsz önszuggesszióval is. Hangosan mondogasd naponta többször hónapokon át hogy "A szerencsejáték elveszi a jövőmet!" vagy ilyesmi!

A lényeg hogy ne akarj a közelébe se menni.

Belőletek él a szerencsejáték ipar. Nem Józsibából aki hetente lottózik egy szelvénnyel...

2020. jún. 20. 21:23
 19/29 A kérdező kommentje:
Igen értem ezt és igazad is van, de engem nem az elvesztett több száz ezer forint zavar már, hanem hogy ha ennyi energiát fektetek a sportba akkor lehettem volna NB-s játékos is. Így meg sokkal egyszerűbb volt el lavírozni az életben, és várni a nyereményt. Csak hát az a baj, hogy nem tudok semmit felmutatni 27 év alatt. Van munkám aztán annyi, se egy párkapcsolat, se sportolói karrier, még civil karrier sem. Semmiben nincs kimagasló teljesítmény, semmi irigylésre méltó dolog.
2020. jún. 21. 11:10
 20/29 walk w1th mee ***** válasza:
84%

Kérdező,én játékgépfüggő voltam/vagyok.vesztettem nyertem is. Sajnos mindig ott a kisértés és nagyon nehéz erősnek maradni és azt mondani hogy ne.les om a játék élményt stb engem csak a pénz motivált hogy minél nagyobbat akasszak le a játékgépből minél nagyobb kombót,legnagyobb téten...

Nos,bele estem én is a csapdába de probalom és küzdök és nemet mondok amennyire birok.. teljesen megértem miről beszélsz de ezt az érzést nem tudja pótolni semmilyen más tevékenység! . magadban kell lerendezd ezt..

2020. jún. 26. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!