Miért nem érzek érzelmeket? Defektes vagyok?
Szóval tényleg nem érzek érzelmeket csak néha de arra késöbb kitérek. Nem érzem a szerelmet azt hogy boldog lennék nem érzem általában a szomorúságot vagy néha bűntudatom sincs. Nem tudom miért. Egyébként néha érzek fájdalmat vagy szomorúságot de csak nagy dózisban, mint mondtam csak néha van bűntudatom. Sokszor van hogy történik valami és fejben tudom mit kéné érezni de nem vágyok arra képes hogy éreztem is. Néha van hogy elsírom magam de se utána se elötte semmi fájdalom nincs. Jön és már megy is. Ami megvan az az hogy szeretem a humort és szoktam nevetni is (kivéve az "amikor" mémeken)
Belül érzek egy ürességet de nem tudom hogy oda mi kell és mivel kéne betölteni az űrt. Már zavar hogy valaki mellettem szomorú vagy tök boldog de nem tudom átérezni. Olyan mintha egy kő lennék és nem érzek semmit akármennyire is dobálnak ide-oda. Ez lehet egy trauma következménye vagy csak úgy kialakult?
Az a baj hogy már elfelejtettem érezni az érzéseket úgy igazán
Kicsit most miközben a sorokat olvastam, magamat is olvashattam volna. Nekem most csak a saját tapasztalatom, a saját diagnózisom ugrik be.
Nekem kimutatott borderline személyiség zavarom van. Annak van egy nagyon erősen hasonló tünete. Úgyhogy ne aggódj, nem vagy egyedül.
Fent említették a pszichológust és ha ez az egész járvány lemegy, én is csak tanácsolni tudom, hogy menj, mert rossz vége is lehet ( másfél évig durván mániákus depresszió szerű viselkedésem volt. Nem kommunikáltam, de annál többet okoztam magamban kárt. Akkor jónak tűnt, szabály szerűen még segített is. De visszanézve a kezemre, ijesztő is egyben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!