Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Akit gyerekkorában bántottak,...

Akit gyerekkorában bántottak, az felnőttként másokat fog bántani?

Figyelt kérdés

2019. nov. 29. 13:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül.
2019. nov. 29. 13:13
 2/11 A kérdező kommentje:
Statisztika, forrás van?
2019. nov. 29. 15:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül. Lehet, hogy túlságosan visszahúzódó lesz. Lehet, hogy egy csomó pszichés gondja lesz. Vagy nem fog tudni úgy barátkozni, vagy csajozni/pasizni. Kinél mit vált ki. De ez egyértelmű. Egyáltalán hogy vetődött fel benned a kérdés?
2019. nov. 29. 17:26
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagy átlagban kétféle reakciót vált ki, majdnem fele-fele arányban. A két véglet az az, hogy vagy maga is bántalmazó lesz, vagy marad bántalmazott szerepben a későbbiekben is. Természetesen van, aki fel tudja dolgozni, és kiegyensúlyozott életet tud élni ezekkel a traumákkal együtt is. De egyébként tudatossággal, önismereti munkával hatékonyan fel lehet dolgozni a múltbeli traumákat, és lehetsz ugyanolyan kiegyensúlyozott, mint egy szerető közegben felnövő gyerek.
2019. dec. 1. 20:46
 5/11 anonim válasza:
100%
Engem is bántottak, én most vagyok 16 éves, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy másokat fogok bántani... Legalábbis most nem szeretek bántani senkit, pedig 186 cm-el és 80 kg-al megtehetném. Ehelyett lelkileg épített le a dolog, minden nap stresszelek, szorongok stb.
2019. dec. 2. 06:34
 6/11 anonim válasza:
100%
Illetve még annyi, hogyha ütnek, akkor is csak akkor ütök vissza, ha már nagyon muszáj, egyébként tűröm. De igyekszem változtatni ezen
2019. dec. 2. 06:36
 7/11 anonim ***** válasza:
67%
Erre èn vagyok a legjobb példa, szociopata, agresszív, manipulatív, magányos, szabad szájú vagyok. Nem barátkozok valami könnyen, valamint zárkózott is vagyok. Elègszer bántották, így szembe fordulok mindenkivel aki az utamat keresztezi vagy elzárja elpusztítom. Lelkileg és társadalmilag megsebzem tönkre teszem ha bosszút forralok ellene furcsa módon bèkès ès higadt vagyok ezek mellett, de ki ismerhetetlen is egyben
2019. dec. 5. 00:20
 8/11 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%
Az a felnőtt, aki végigment egy komoly önismereti úton, például pszichoterápiára járt évekig, pontosan rá fog látni, hogy milyen mértékben és hogyan traumatizálták gyerekkorában, ezáltal ezek a hatások el fognak halványulni. Ha ennek ellenére támadnak is időnként agresszív érzései másokkal szemben, azokat képes lesz idejében felismerni és foglalkozni velük ahelyett, hogy ösztönösen kiélné őket.
2019. dec. 5. 12:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy, kedves kérdező?

Nem biztos hogy ennyire le lehet egyszerűsíteni a kérdést.

Úgy gondolom, hogy fontos aspektusa ennek az is, hogy ki bántotta, hogyan és miért, és meddig?

2019. dec. 6. 09:38
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Statisztikát a neten nem fogsz találni, csak legfeljebb szaklapokban.

Akit bántalmaztak, sokszor újra ugyanabba a helyzetbe lép bele. Van, hogy csak bántalmazást érzékel ott is, ahol nincs pl munkahelyen, neten, szórakozóhelyen. Van, hogy tényleg új bántalmazóval kerül össze, és úgy ismétli a mintát.

Ha valamiért sikerül megerősödnie lelkileg, akkor meg nagy esély van rá, hogy bántalmazóvá válik, akár szóban, akár tettlegesen.

Mindenképp fel kell dolgozni a traumát, eljárni pszichológushoz, vagy nagyon könnyen előjön ez a viselkedés, és felnőttként is tönkreteszi az életet.

2019. dec. 7. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!