Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ilyen kib. ott...

Miért vagyok ilyen kib. ott antiszociális?!

Figyelt kérdés

19 éves lány vagyok. Normális családi háttérrel, középkategóriás anyagi helyzettel rendelkezem. Átlagos ember vagyok. 13 éves korom óta mégsincsenek barátaim. Szó szerint nincs senki, akit felhívhatnék. Van ugyan egy barátom, de ő is kezdi megelégelni az életstílusom. Épp 10 perce hívott fel, hogy egy barátjának lesz egy szülinapi bulija, menjünk el együtt. Rögtön rávágtam, hogy nem, későn szólt, más dolgom van, satöbbi. Mindig lemondtam mindenféle közösségi dolgot. Csak vele szeretek kettesben lenni és húzom a szám, ha már hárman vagyunk! Elviselhetetlennek érzem magam, borzasztó kívülről nézve, hogy milyen vagyok. Nem tudom milyen egy barátság, haverok, bulik... A barátom barátai is furcsán néznek rám, a barátom pedig elhagy, ha így folytatom. Az előző barátom is ezért hagyott el. Nem sajnáltatni akarom magam, tanácsot kérek, mit tehetnék? Tavalyelőtt egész évben pszichológushoz jártam, aki azt mondta normális vagyok, csak komolyabb a korosztályomnál...

Segítség, nem bírom elviselni magam!

2010. júl. 16. 14:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
szia! írtam neked privit, szintén 19/L
2010. júl. 16. 19:47
 12/15 anonim válasza:

Szerintem keress fel egy másik pszichológust. Vannak olyan terápiák, amelyek segítségével megváltozhatsz.

Én is hasonló problémával küzdöttem és nekem segített.

Üdvözlettel:

E.

[link]

2010. júl. 16. 23:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagy antiszociális. Ha már itt hajlandó vagy mások véleményét elolvasni a helyzetedről. Amúgy én is pont ilyen vagyok kb. 16 éves korom óta. Régi barátok mind lemorzsolódtak. Nem is baj mert ha igaz barátok lettek volna még most is rámnéznének hogy mi van velem. Nem utálom az embereket vagy ilyesmi, inkább nem vágyok a társaságra és semmi olyanra amit álatalában csinálnak együtt az emberek.(buli, kocsma, közös piknik, összejövetelek ilyen-olyan közösségi hepalyok alkalmával stb...)Sőt nevetségesnek találom őket néha, ahogy próbálják megtalálni az "egyéniségüket" és jól játszani az éppen aktuális szerepüket a társadalom színpadán. Viszont nekem még barátnőm sincs, mert a csajok általában nem bírják ha nem viszem őket sehová. Talán mi jól kijönnénk egymással:)Persze én is megpróbáltam annó az ő "közös" utukon járni de mindig éreztem, hogy az nem én vagyok. Ábrándozó, különc voltam mindig is.

Persze az emberek mivel nem ismernek igazán, találgatnak hogy mi a f*sz bajom van. Afféle csodabogárnak mondanak, ahogy hallom. Bár szerintem sokan irígyek is, csak nem vallnák be még maguknak sem. Én mindig önmagamat adtam, és ezen nem fogok változtatni akkor sem ha ez lesz a vesztem. 30/F

2010. júl. 17. 22:05
 14/15 anonim ***** válasza:
"Ma gyakorlatilag bárki nem normális lehet, ha kilóg a sorból, ha egy kicsit is szemben megy az árral, s ha kevesebbet fogyaszt, mint mások."
2010. júl. 18. 16:04
 15/15 anonim ***** válasza:

eléggé hasonló vagyok én is, csak én fiúban. régebben sok barátom, haverom volt, hívtak mindenhova, de mivel sose volt kedvem így már nem hívnak. neked annyival jobb a helyzeted, hogy van- vagy volt párod, nekem nincs. Én tudom, hogy komolyabb vagyok a korosztályomnál, mert teljesen más dolgok érdekelnek mint az átlag 20 éveseket szokott. Nem szeretek diszkóba járni, nem iszom alkoholt stb.. Persze ha lenne barátnőm és néha el akarna menni táncolni elmennék vele, de mivel nincs így semmi kedvem olyan helyre menni ahova amúgy nem lenne kedvem magamtól.

Hogy mit tanácsolok? Járj társaságba, próbálj olyan emberekkel barátkozni mint amilyen te vagy. Keress valami hobbit ami lefoglal, a lényeg, hogy ne gondolj arra, hogy antiszociális vagy, próbáld jól érezni magad a bőrödben. Igazán jó tanácsot nem tudok adni, mert akkor már én sem lennék "így".

2010. júl. 28. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!