Miért vagyok ilyen kib. ott antiszociális?!
19 éves lány vagyok. Normális családi háttérrel, középkategóriás anyagi helyzettel rendelkezem. Átlagos ember vagyok. 13 éves korom óta mégsincsenek barátaim. Szó szerint nincs senki, akit felhívhatnék. Van ugyan egy barátom, de ő is kezdi megelégelni az életstílusom. Épp 10 perce hívott fel, hogy egy barátjának lesz egy szülinapi bulija, menjünk el együtt. Rögtön rávágtam, hogy nem, későn szólt, más dolgom van, satöbbi. Mindig lemondtam mindenféle közösségi dolgot. Csak vele szeretek kettesben lenni és húzom a szám, ha már hárman vagyunk! Elviselhetetlennek érzem magam, borzasztó kívülről nézve, hogy milyen vagyok. Nem tudom milyen egy barátság, haverok, bulik... A barátom barátai is furcsán néznek rám, a barátom pedig elhagy, ha így folytatom. Az előző barátom is ezért hagyott el. Nem sajnáltatni akarom magam, tanácsot kérek, mit tehetnék? Tavalyelőtt egész évben pszichológushoz jártam, aki azt mondta normális vagyok, csak komolyabb a korosztályomnál...
Segítség, nem bírom elviselni magam!
Ettől még nem feltétlenül vagy antiszociális...Talán csak egyszerűen antropofóbiád van.
A többi válaszoló meg elbújhat...szánalmasak...
Ha a saját viselkedésed zavar, és úgy érzed, csak károd származik belőle, makacsold meg magad. Erőltesd az ismerkedést, a buliba járást, vágj jó képet a dolgokhoz. Mosolyogj, mégha belül vicsorognál is inkább. Persze álságos leszel, és sok kényelmetlenséggel jár együtt, arról nem is beszélve, hogy rosszul érzed majd magad így, de legalább "normálisnak" gondolnak a mai kor szellemisége szerint.
Amúgy szerintem nincs veled semmi baj, csak merőben eltérő személyiségű emberekkel barátkozol/keresed a párkapcsolatot. Gondolom közösségi emberekkel, te pedig magadba zárkózó, visszahúzódó vagy.
Köszönöm az utolsó válaszát.
Már próbáltam magamra erőltetni és tényleg nem volt egy sétagalopp, de hatásos. Iszonyú nehéz lesz elkezdeni, de muszáj.
Na igen, ez így megy. Akárhogy nézed, nem vállalnád "túl" magad a hasonló viselkedéssel, mert bár "kényszer" nem annyira bántó, hogy sokat filózz rajta. Lehet idővel hozzá is szoknál a társasági élethez, és oldottabban viselkednél. Ehhez azonban sok közösségi program, ismerkedés és nyitottság kell.
Barátszerzés: az viszont nehezebb, előbb saját nemedben próbálj barátokat találni. Az érdeklődési köröd szerint keress pl. fórumokat, chat-et, ott ismerkedj, próbálj olyan embereket találni, akik még közel is laknak hozzád: mert a jó barátság alapja a közös érdeklődési kör. (párkapcsolatnál is szerintem). A barátoddal pedig ha elmentek a baráti társaságába próbálj kezdeményezni. Ebben viszont nem tudok segíteni: mármint hogy fogj hozzá. Béna vagyok az ilyesmihez.XD De fel fogod találni magad, szerintem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!