Miből készül a zuaz pöri? Nokedlit tudok szaggatni de a pörit nem tudom elkészíteni
Zsíron megdinsztelsz egy fej apróra vágott vöröshagymát.
Ha "puha", lehúzod a tűzről, raksz rá egy teáskanál pirospaprika-port (édeset), összekevered.
Rádobod a zúzát, kis kockákra vágott paradisomot-paprikát, összekevered.
Só-bors-majoranna-kömény (én ezeket használom), felöntöd annyi vízzel, hogy majdnem ellepje és takarékon puhára főzöd.
Ha kész és sok a leve, akkor a végén elforralod, és utánaízesítesz.
Voilá!
Ha csípősen szereted, főzhetsz bele pár karika bogyiszlói paprikát (tényleg 2-3 karikát, mert erős).
És megöllek, mert mostazonnal zúzapörit akarok!
Egy csapott evőkanál mustár kellemes pikáns ízt ad neki és sűríti is a szószt.
Én még meg szoktam bolondítani egy gerezd szétnyomott fokhagymával. Kis csipet kakukkfű sem árt.
Én elsőre úgy olvastam össze, hogy miből készül az uaz pöri.
Nos, ugyanígy, csak zúza helyett egy UAZ-t használsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!