Ki találta fel a dízelautót?
Figyelt kérdés
Hiába mondtam haveromnak, hogy Vin Diesel, ő valami Bencet mondott -,-2017. febr. 10. 14:29
11/11 Wadmalac válasza:
"Igen, de a britek megelőzték, az első működő repülőgép gázturbinát ők készítették"
Nos, nem egészen.
Az első angol axiális gázturbina, kifejezetten repüléstechnikai céllal, Frank Whittle által volt szabadalmaztatva 1930-ban, de ez még csak elméleti, nem volt működő darab. Az első működőképes turbinája 1937-ben indult be.
Hans Joachim Pabst von Ohain tőle teljesen függetlenül hozta létre a saját gázturbináját, ő 1936-ban védette le, de már osztoznia kellett a szabadalmi jogon Whittle-vel.
Az ő első működő darabja is 1937-ben indult be, a Heinkel cégnél készült.
Amúgy én a gázolaj hajtásúról írtam, az tényleg a Jumo004A volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!