Miért engedik megölni a növényeket?
Szerintem csak trollkodsz :)
A növény nem érez ,mert idegrendszere nincs. A növény halála sem értelmezhető egyértelműen,mert pl ha levágsz egy ágat egy bokorról azt kihajtathatod vízben és ugyanaz a növény lesz genetikailag hiába az eredeti bokor már elpusztult.
Igazából az ember csak a saját magához hasonló élőlényeket próbálja védeni, egyfajta kiterjesztett túlzásba vitt empátia ez. A rovarokat meg írtjuk milliárdszám mert azok nem állnak hozzánk közel pedig idegrendszerük is van.Rágcsálókról nem is beszélve. de hát az kicsi és undorító...Szóval álszentség :emberiség a neved :)
Csak szólok,hogy egyes teheneket,ha nem fejnének rendszeresen bele is halnának,bár igaz ez az emberi tenyésztés eredménye,mert úgy tenyésztették ki szerencsétleneket,hogy abnormálisan sok tejet adjanak amit a testük nehezen bír.
Amúgy meg a tehénnek egyáltalán nem fáj,ha megfejik a tej egy erőszakmentesen szerzett táplálék,úgyhogy nyugodtan ehetsz tejtermékeket. Különösen,ha háztáji tejről van szó.mert akkor még jól is él általában az állat.
Lelked rajta,ha nincs gyomrod megenni a húst,akkor ne edd meg és kész. Meg lehet élni hús nélkül,bár szerintem teljesen értelmetlen kihagyni az étrendből.
A növény halála meg technikailag elég nehezen értelmezhető,hiszen,ha gyökerestül kitéped is ujjá tud éledni a növény. A mag pedig nem tekinthető önálló lénynek,amíg nem csírázik ki.
De különben mint írták előttem a növénynek nincs idegrendszere,csak egy előre lefuttatott programként él,ha úgy vesszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!