Miért gömb alakú a föld, ha az alsó részén nem is lehet élni mert leesnénk?
Úriste te tényleg ennyire mmm....... na jó nem mondok inkább semmit!
Igen és föld nem gömb hanem geoid alakú, és igen alul fölül és mindenhol élhetnek rajta nem esnek le azok sem akik alul vannak ugyanis a földön gravitáció van!
Bár a te vagyis mi helyzetünk is folyamatosan változik, hol alúl vagyunk hol fölül, mivel a föld kb 24 óra alatt forúl körbe és azért van nappal és éjszaka!
A föld a napot kb 365 nap alatt kerüli még!
A földön ahol élünk nem az határozza meg hogy aki alúl van az le esik aki fülül annak meg jó, és akkor aki oldalt van az meg lecsúszik, úristen nagyon ................ Vagy!
A füldön gravitáció van tehát aki épp alúl van az sem esik le, ugyan úgy érzed, mintha felül lennénk,képzeld ezt el úgy mintha lenne egy nagy mágnes szerú gömb aminek minden oldala vonz kb, na jó én sem tudom jobban leírni!
De ha aki alúl van él keresnének, akkor nem csak mink de minden leesne kifolyna a víz, lefolynának a kontinensek, is és a fák is kiesnének stb.
Szerintem babán alakú a Föld és a gravitáció miatt nem esünk le.
Amúgy kérdező: most ez komoly? Már az ókorban tudták, hogy nem lapos a Föld, sőt! Már akkor kiszámolták a kerületét (jó nem teljesen pontosan, de nem tévedtek túl sokat).
Mivel a Föld geoidit, ezen ténye alapján, simán körbe lehet utazni és az űrkutatást is ez lendítette előre (gondolj csak bele, hogy hol keringenek a műholdak).
"csak feltettem egy kérdést..."
Igen: egy troll kérdést.
Ugyanis nem hiszem el, hogy még életedben egy földgömböt nem láttál.
Azon pedig, ha úgy tartod, hogy mi vagyunk a tetején, akkor Dél-Afrika, Dél-Amerika és Ausztrália is az alján vagy legalább az oldalán van.
Márpedig én nem úgy láttam a tv-ben, amikor onnan közvetítettek, hogy az ottani emberek két kézzel kapaszkodnak a földbe, hogy le ne essenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!