Milyen kimondhatatlan és nevű betegséget ismertek?
Figyelt kérdés
elsőre furcsának hangzik de megfogom interjúztatni a tanáraimat illetve diáktársaimat erről az x betegségről szóval valami hosszú és szinte kimondhatatlan nevű betegség kéne.(nem baj ha latin). olyat csináltam eddig hogy fogtam a VELESZÜLETETT SZENZOROS ÉS AUTONÓM NEUROPÁTI, és elhadartam és nagyon furcsán néztek rám és felvettem videora.
előre is thx
2010. febr. 28. 00:11
1/12 anonim válasza:
idült, hurutos iskolaviszketegség
2/12 anonim válasza:
ami kimondhatattlan az leírhatatlan is!! :D
3/12 A kérdező kommentje:
Lehetne az hogy inkább segítetek?
2010. febr. 28. 12:01
4/12 anonim válasza:
oszt tásam nem tudja kimondani hogy h1n1 (háegyennegy) úgyhogy úgy mondja hogy háennegyegy xD
5/12 A kérdező kommentje:
kösz az értékes infót de nekem olyan kell ami az előbb elmondott kritériumoknak megfelel
2010. febr. 28. 12:25
6/12 anonim válasza:
Mi csak hininek hívjuk... Nos, legyen polgár... jenőúr... kór
7/12 anonim válasza:
progresszív multifokális leukoenkefalopátia (én ki tudom mondani, de sokáig gyakoroltam)(ja és ilyen betegség tényleg létezik. )
8/12 A kérdező kommentje:
kösz ez tényleg jó. ilyen válaszokat ha még lehet
2010. márc. 1. 06:36
9/12 anonim válasza:
Poststreptococcalis Glomerulonephritis Proteinuria nephrosis syndroma. Magyarul: Streptococus baktérium okozta veselégtelenséggel társuló Protenúria-nefrózisos szindróma.
Ilyen betegség is létezik.
10/12 anonim válasza:
A Proteinuria nephrosis syndroma a vese fiziológiás körülmények között kevesebb, mint 150 mg fehérjét enged át a glomeruláris filter barrieren naponta, amelynek döntő többsége albumin. A fehérjék átjutásának határt szab a molekulák nagysága, átmérője és felületi töltése. Ha megváltozik a glomerulusban a kapilláris kacsok áteresztőképessége, a fehérje ürítés elérheti a nephroticus tartományt, amely naponta több mint 3,5 g fehérjeveszteséget jelent. A tartós nagyfokú fehérjevesztés hypalbuminémiához (<30 g/l), oedémához, hypoproteinaemiához vezet. A hypercholesterinaemia emelkedett VLDL és LDL, csökkent HDL szinttel társul. Ezek a lipid eltérések elhúzódó fennállás esetén fokozott atherogenesist okoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!