Ismeritek a tűttyölt ratyli titkos receptjét? Híres-hírhedt magyar étel. (? )
Hozzávalók:
1,5 kg nyersratyli
1 jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pöcörgősi)
3 csipet ciháta
4 ölej csikmány
kb. 5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítése:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba, majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Kannásbor illik hozzá.
Igen, a rádióban hallottam róla, a neten meg is találtam:)
még nem sikerült minden alapanyagot beszereznem, de rajta vagyok! ha valaki tud néhány pótszert, megírhatná.
Az egykori Ludas Matyi mottója volt:
"Nincsenek régi viccek, csak öreg emberek,
egy csecsemőnek minden vicc új "
Én Tabi Lászlóra emlékszem, legalábbis Ő volt a szerkesztője vicclapnak, de ez nem lexikális tudás, csak halvány emlék.
Bosszantó, hogy ennyire öreg vagyok XDD.
-tki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!