3 ember ül az ágon. Melyikőjük a Batman?
[ A Batman-t a-val ejtettem ki. ]
Elnézést kérek mindenkitől.
Hát figyu!
Ha "kiejtetted" akkor már nem ül az ágon, hanem fetreng a fa tövében. 😂
Pacal
A pacalt megtisztítjuk, lehártyázzuk, majd forró vízben 15 percig előfőzzük. A levét leöntjük, leöblítjük langyos vízzel, és bő hideg vízben kb. 2 órán át főzzük.
A főzőlébe tesszük a babérlevelet, a fokhagymát, a vöröshagymát és a szemes borsot.
Amikor megfőtt, leszűrjük és lehűtjük, majd guszta, vékony csíkokra vágjuk. A bográcsban a zsíron megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.
A tűzről félre húzva elkeverjük a pirospaprikával, és a pacal csíkokat is belekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, ami éppen ellepi, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
Ízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, őrölt köménnyel, csípős paprikával, valamint 5-6 gerezd zúzott fokhagymával.
Közepes erős tűzön kb. 1-1,5 órán át főzzük, az elfőtt vizet pótoljuk. Egy dologra mindig oda kell figyelni, akár lakásban, akár bográcsban készül a pacal, gyakori kevergetést igényel, mert nagyon könnyen odakap!
Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítjuk. Amikor a pacal elkészül, hozzáadjuk a velőt, és jól összeforraljuk, ilyenkor már elegendő 15-20 perc. Akkor jó, ha kicsit csípős. Sós főtt burgonyával és ropogós kenyérrel tálaljuk.
Eddig azt hittem csak én ülök fordítva a hintalovon, de most a #2 válaszát olvasva megnyugodtam.
Nem csak az én fejemben van traktor találkozó!😂
El van nézve.
Cserébe itt egy "vicc":
Hogy hívják az utcaseprőt?
Köztisztasági szakreferens.
Meg egy nem vicc, takarítót keresnek egy céghez, és irodai higiéniai munkatársként szerepel a hirdetésben 🙈
A legtöbb ilyen lenézett szakmának van egy kulturáltabb megnevezése is. Egyik helyen a takarító talán hihéniai menedzser-ként van számon tartva. A kukásoknak is van valami hulladékgazdálkodási mit tudom én milyen neve.
Felőlem cifrázhatják, a lényeg az, hogy ők olyan munkát csinálnak, amit én és a legtöbb ember biztos nem csinálna. De ez a munka nagyonis szükséges. Van aki pl egy pláza wc-t takarít. Gusztustalan egy meló lehet, mert amilyen emberek vannak, meg amilyen állapotok néha vannak ilyen helyeken. Mégis megcsinálja, lehet 10 perc múlva már megint valaki összekgányolt valamit, de ő majd megcsinálja. Szerintem nincsennek eléggé megfizetve az ilyen emberek, akik azon dolgoznak, hogy tisztább, rendezettebb környezetben éljünk. Valamint sem a kukások, sem a takarítók nem kapnak elég tiszteletet az emberektől, sőt inkább valami alantasabb lénynek tartják őket.
Egyik se mert Batman sose ul agon
Ja és 1 embert se bir el egy ag nemhogy harmat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!