Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » A humor, a vicc minden kultúra...

A humor, a vicc minden kultúra része? (tehát van mondjuk arab, vagy távolkeleti országokba is)

Figyelt kérdés
Sziasztok, hogy érthető legyen itt európába ill nyugaton teljesen normális, ha viccelünk, viccet mondunk, humort nézünk satöbbi. De mi a helyzet az olyan kultúrába mint ahol az arabok élnek, vagy mondjuk a kinaiak japánok satöbbi. Ők azért más felfogású népek mind az rabok, mind a távolkeletiek stb. Szóval a humor a nevetés a vicc milyen mértékben van jelen a nem "nyugati/nyugatias, ill európai kultúrán kivül, gondolom 1 kinai pl nem biztos, hogy nevet azon amin én igen magyarként európaiként,
aug. 17. 16:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat.
aug. 18. 10:21
 12/16 anonim ***** válasza:

Ja de a kontextuson túl éppen pont a keleti területek azok ahol inkább a kedvességet részesítik előnyben.Mármint alázatosabbak egymással.Ez szerintem kihat a humorizálásra is.Mi szabadabban állunk ehhez.Nálam még a káromkodás is olyan szintű,hogy észre se veszem.Pedig eskü nem direkt van.

Anno mikor a a caminon voltam,ott tudtam egy kicsit ismerkedni keletiekkel.Meglepően kedvesek és visszafogottak voltak.Ellenben a kanadai családdal aki a 7o éves koreai öregembert aki mellesleg a félmaratont lefutotta,kinevették ,hogy hogyan edz.

aug. 18. 21:59
 13/16 A kérdező kommentje:
Értem köszi
aug. 19. 10:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk ha túl nézünk ezen, akkor úgy gondolom ,hogy a XXI. századi ember példaértékü lesz a történelem könyvekben.Azt hogy milyen kiváltságos helyzetben voltunk/vagyunk, elgondolkoztató ,hogy kiiskoláztattak több milliárd embert, civilzált emberként, még most sem tudjuk, vagy akarjuk megérteni ,hogy hogyan kéne viselkednünk.A XXI. századi ember megbukott.Amikor a Bibliában olvasod ,hogy a végidőkben mely nemzetek maradnak fenn, az szerintem egy új telepítésről szól majd.Okosabban is csinálhattuk volna...
aug. 19. 11:10
 15/16 A kérdező kommentje:
Igen
aug. 19. 13:08
 16/16 anonim ***** válasza:

Azt nagyon meg kellene érteni mindenkivel,hogy egy civilizáció felépítése és a 1o parancsokat, vagy mondjuk úgy a bűn ( lopás ,csalás,hazudozás stb) megtagadása és önnmegtartóztatás az emberiség fejlődése.Az ami a piramis csúcsa volt ,az aranykúp a piramis tetején.

Képzelj el társadalmat amely ilyen fejlődéshez eljut, márpedig szerintem meg lehet csinálni.Talán még a Jézuskánk is egy olyan bolygóról jött ahonnan ezt a társadalmi rendszert betartották és sikeres lett.Ki tudja.Annyi biztos hogy mi szerintem elbuktunk.

aug. 19. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!