A humor, a vicc minden kultúra része? (tehát van mondjuk arab, vagy távolkeleti országokba is)
Ja de a kontextuson túl éppen pont a keleti területek azok ahol inkább a kedvességet részesítik előnyben.Mármint alázatosabbak egymással.Ez szerintem kihat a humorizálásra is.Mi szabadabban állunk ehhez.Nálam még a káromkodás is olyan szintű,hogy észre se veszem.Pedig eskü nem direkt van.
Anno mikor a a caminon voltam,ott tudtam egy kicsit ismerkedni keletiekkel.Meglepően kedvesek és visszafogottak voltak.Ellenben a kanadai családdal aki a 7o éves koreai öregembert aki mellesleg a félmaratont lefutotta,kinevették ,hogy hogyan edz.
Azt nagyon meg kellene érteni mindenkivel,hogy egy civilizáció felépítése és a 1o parancsokat, vagy mondjuk úgy a bűn ( lopás ,csalás,hazudozás stb) megtagadása és önnmegtartóztatás az emberiség fejlődése.Az ami a piramis csúcsa volt ,az aranykúp a piramis tetején.
Képzelj el társadalmat amely ilyen fejlődéshez eljut, márpedig szerintem meg lehet csinálni.Talán még a Jézuskánk is egy olyan bolygóról jött ahonnan ezt a társadalmi rendszert betartották és sikeres lett.Ki tudja.Annyi biztos hogy mi szerintem elbuktunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!