Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » A humor, a vicc minden kultúra...

A humor, a vicc minden kultúra része? (tehát van mondjuk arab, vagy távolkeleti országokba is)

Figyelt kérdés
Sziasztok, hogy érthető legyen itt európába ill nyugaton teljesen normális, ha viccelünk, viccet mondunk, humort nézünk satöbbi. De mi a helyzet az olyan kultúrába mint ahol az arabok élnek, vagy mondjuk a kinaiak japánok satöbbi. Ők azért más felfogású népek mind az rabok, mind a távolkeletiek stb. Szóval a humor a nevetés a vicc milyen mértékben van jelen a nem "nyugati/nyugatias, ill európai kultúrán kivül, gondolom 1 kinai pl nem biztos, hogy nevet azon amin én igen magyarként európaiként,
aug. 17. 16:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
A humor és a nevetés rassztól független emberi tulajdonságok, mindenki szereti.
aug. 17. 17:37
 2/16 A kérdező kommentje:
Ezt értem de a kultúrája mindenkinek más, zártabb, nyitottabb stb.
aug. 17. 17:54
 3/16 anonim ***** válasza:
50%
És ez miben befolyásolja a humort? Legfeljebb más dolgokon nevetnek, más helyzetekben.
aug. 17. 18:10
 4/16 A kérdező kommentje:

És ez miben befolyásolja a humort?

PL nem tudom, az ilyesmi milyen szinten megy 1 konzervativabb arab országban.

aug. 17. 18:15
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
A poén kontextusfüggő, és aki nem ismeri a kontextust, nem is fog nevetni rajta. Nem egy arab ismerősöm van (úgy látom, erre a népcsoportra különösen kíváncsi vagy), és bármilyen meglepő, ők is tudnak nevetni azokon a dolgokon, amiken mi. Persze csak olyan kontextusban, amit ők is ismernek. Pl volt egy Tunéziából ideköltözött arab munkatársam (mérnök), ő magyarul is jól tud, és elég vicces figura, és nem nagyon tudnék mondani olyan viccet, amit ne értene.
aug. 17. 18:31
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszi, igen az arabok különösen érdekeltek, de szolidabbak a távolkeleti népcsoportok is és még sorolhatnám.
aug. 17. 18:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mármint hogy érted? Ha Kínát vagy Észak-Koreát vesszük alapul, ott valóban meg van mondva, hogy miből nem szabad viccet csinálni. Például Kínában azért is büntetnek, ha valaki Micimackónak csúfolja Hszi-Csin Pinget. Holott tényleg hasonlít rá, és nem is véletlenül született meg az a törvény, ami ezt tiltja. Csoda, hogy a mesét még nem tiltották be.:D A demokratikusabb Távol-Keleti országokban pedig nem hinném, hogy a humor bármiféle tabut jelentene. Lásd, miféle őrültségek, mémek szabadulnak ki Japánból vagy Dél-Koreából.
aug. 17. 19:38
 8/16 anonim ***** válasza:
46%
Hát erről azért lehetne vitatkozni,mivel a kultúra része a tartás.Ami a humort is bizonyos értelemben megtagadja.A humor érzelmi intelligencia.Talán csak akkor szabadna nevetni, ha maga az élet humorizál meg.De ha viccet csinálsz valamiből, az alapvetően bűnnek számít bármennyire is hétköznapi.
aug. 18. 08:31
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
...a tartás vagy a kultúra lényege ,hogy pl.csak értelmes dolgokkal foglalkozol.Vagyis hasznos ember vagy a társadalomnak.Így vele együtt a humor is kizárható.Mivel sok esetben másokat "sértegetünk" a humorral.Tehát valahol csak azon szabadna nevetni ,amikor az élet megviccel...pl.elcsúszol a jégen és seggére esel...
aug. 18. 08:39
 10/16 anonim ***** válasza:
#8 Ez is jogos, viszont szerintem ez magába foglalja a kontextust, amit már említettem. (bocsi, véletlenül pontoztam le a válaszodat, fel akartam pontozni).
aug. 18. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!