Megijedtem mikor először láttam trolibuszt?
Múltkor, életemben először jártam olyan helyen autóval, ahol közlekedik trolibusz. Megijesztettek a nagy csápjai.
Ti hány évesen láttatok először trolibuszt? Furcsa volt?
Úgy rémlik, nekem első élő troli-látásom egyből trolizás is volt.
Nem tűnt ijesztőnek, de fura volt, hogy csöndesebb a többinél és hogy mekkorát lép indulásnál.
Én mondjuk minden technikai dologra lelkes rácsodálkozó voltam, nem ijedős.
A kedvenc trolis sztorim a műegyetemi időmből származik.
Már nem is emlékszem, miért kellett ilyen-olyan okból a keleti felé mászkálnom, de egy trolin gyakran ültem. Tudtam már az útvonalat fejből. Aztán egyszer rácsodálkoztam, hogy egy szokásos kereszteződésnél nem fordultunk be. Mire felfogtam, már hallottam is fentről a csattanást, a troli elcsöndesedett és nyikk-nyakk-nyikk-nyakk lassú gurulás után megállt. Mindenki elkezdte nyújtogatni nyakát, forgolódni, hogy mi van. Eltelt vagy fél perc, a sofőr felemelkedett a palmface pózból, aztán kedvesen megkérte az utasokat, hogy toljuk vissza a trolit a felsővezeték alá.
:D
#11 palmface a google fordító szerint román szó. :D ( tenyérfelület) .
Egyébként miért? Miért fogta a fejét, Ő cseszte el a útvonalat?
"Miért fogta a fejét, Ő cseszte el a útvonalat?"
Persze, elbambult és nem kanyarodott be. :D
"palmface a google fordító szerint román szó. :D"
Angloromán? :D
Palm: tenyér, face: arc.
Ős-román alapszavak.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!