Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Humor » Ki találta fel a főtt kukoricát?

Ki találta fel a főtt kukoricát?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdem mert érdekel! ☺

2019. júl. 26. 19:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha már szóba került a liszt, akkor ö nyilván a szócséplő :D
2019. júl. 27. 06:30
 12/22 A kérdező kommentje:
9-es.... ez igazán szívhasogató történet! De ez után úgy érzem, nem hiába tettem fel ezt a kérdést! Most végre mindenki megismerheti e csodás történetet. Hála neked! Köszönjük😌
2019. júl. 27. 08:17
 13/22 TappancsMancs ***** válasza:
100%
Igen. 9-essel vigyázni kell, mert csak megkérdezed mennyi az idő és ír két oldalnyit. :D
2019. júl. 27. 11:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Fél tizenkettő . Elszaladt a mentő. Kipukkadt a kereke Jancsi bácsi megette. :)
2019. júl. 27. 11:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy fura hogy ezeket mindenki máshogy ismeri. én még a régit ismerem. ez a túros a pofája stb, szerintem csak később lett hozzá költve.
2019. júl. 27. 11:34
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően puha vajszívem van, ami megesett rajtatok és ha már ennyire kérleltek, elmesélhetem azt is, hogy miként találta fel Marco Polo a paradicsomos spagettit és mellékesen a rövid ujjú dresszt, amit róla neveztek el pólónak.

Szóval Marco elégedetlenül ült velencei házának kertjében és krumplis nokedlit gyúrogatott az esti vacsorához, amit a szomszédok nagyon szerettek, de ő kifejezetten utálta. Magát a galuskaszaggatást még valamennyire elviselte, de a kész tésztákat elégedetlenül nyomogatta, húzogatta és közben a szépséges Lukrézia Sforza bájaira gondolt, majd rémülten vette észre, hogy teljesen elrontotta a zömök kis galuskákat, hosszú, egyenes szálakká huzigálta őket, de ahogy figyelmesen szemügyre vette, kezdett neki mégis megtetszeni, mert olyan szép rendben sorakoztak, - csak valami mártás kellene rá -, morfondírozott és az övén függő zacskó aljáról előkotort egy kopott dénárt, majd intett az arra császkáló kis lótifuti gyerkőcnek és elszalasztotta a kínai étterembe, ahol a legjobb mártást főzték városszerte.

A vendéglő kínai szakácsának aznap nem jött ki a lépés, az édes mártás nem volt elég édes, sem a savanyú eléggé savanyú, mérgében össze is borította az egészet, majd a környékbeli kutyák vágyódó vonítása miatt, hiszen a kutyák finom szaglásukkal messziről megérezik a finomságokat, gyanakodva megkóstolta a kotyvalékot, amely olyan jóízű volt, hogy elhatározta, hogy azontúl a sutba vágja a szakácsművészet klasszikus fogásait és úgy is tett később, sok elképesztő remekművet kitalálva, amíg a hálás gasztronómiai szakértők végül be nem zárták egy pszichiátriai zárt osztályra, napi hideg, meleg vizes kezeléssel.

Ilyen körülmények között senki sem lepődhet meg azon, hogy a fellelkesült kínai, amikor felfigyelt a lurkóra, aki már harmadszor rángatta meg a kabátja ujját, mártás után epedezve, bosszúságában az ablakban levő dísznövényről leszakított egy piros gyümölcsöt és a kölyök kobakjára csapta, majd kilökte az utcára, így a lurkó elkámpicsorodva szaladt Marcohoz, aki ugyan meglepődött kissé a csomagolás újszerű kivitelében, de ismerte már a kínaiak furcsaságait, így megnyugtatta a kis fickót, mert rendes fiú volt, majd lekaparta a paradicsomot a feje búbjáról és az egészet rászórta a közben kifőzött egyenes tésztára, amivel mondanom sem kell talán, mert mindenki sejtheti, hogy hatalmas sikert aratott.

Az összes olasz szakács később a saját érdemének tüntette fel a Marco által feltalált paradicsomos spagettit, aki csak egyetlen egyszer próbálta ezt vitatni, de a szakácsok mérgükben úgy megtépték mindenhol, hogy a dolmánya ujjai mind leszakadoztak, szinte vállból és szegény Marco ujjatlanul vánszorgott haza, de útközben ezzel mégis nagy figyelmet keltett mindenfelé.

- Ki ez a fura figura? - kérdezgették mindenfelé, - Marco az, Marco Polo - mondták, akik ismerték, így a neve eggyé változott a ruházattal és ő megelégedett ennyivel, mert szerény fiú volt és nem törekedett más babérokra is, de most ti is megtudtátok, hogy valójában a paradicsomos spagettit is neki köszönhetjük.

2019. júl. 27. 12:19
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Kaphatnék valami vágott verziót ? :D
2019. júl. 27. 13:06
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek ezt a sok csodás választ! Jókat derültem rajtuk! A Marko Polo-s kis történetről annyit, hogy... én a főtt kukoricáról érdeklődtem. De azért kössz, legalább okosodtam! 😊☺
2019. júl. 27. 20:30
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Na, hát ha a főtt kukoricához ragaszkodsz, akkor holnap mesélhetek még róla, csak szólj.

Nem igazán értem a finom rendreutasítást, mert a paradicsomos spagettit mindenki szereti, de ha már a kukoricánál tartunk, ahhoz elengedhetetlen a só és akár arról is felvilágosíthatlak, hogyan is szerette meg az emberiség a sót és miképpen jutott annak ismeretéhez, hogy hogyan tud hozzájutni, csak figyelmeztetlek, a só igen sok vonatkozásban van jelen az életünkben, így annak akár futólagos ismertetése is éveket vehet igénybe (beleértve a kurkumás lapcsánkát is Szoky konyhájáról, mert abban is van só) és sajnos egyesek már akkor is ellenvetést tesznek, amikor kifejezetten szűkszavúan csak szigorúan a témához ragaszkodom.

2019. júl. 27. 21:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem Kukor Ica találta fel :D

Na de ha róla van szó. mármint öt főzik. Akkor meg a Kannibálok :D

2019. júl. 27. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!