Törvényes keretek között a GYK tulajdonképpen 100%-ban anonim oldal?
senki nem fog IP-d után nyomozni ha csak nem törvényszegő dolgokat rkálsz ki pl. bejelentesz egy merényletet, betörést, erőszak tervet stb. a webminute kft aki a gyiket működteti harmadik félnek csak bírósági út miatt adja ki az ip-det. max a városodat tudják bemérni meg a szolgáltatódat, de h ki fizeti elő azt csak olyan esetben adja ki a netszolgáltató, ha feljelentést tesznek ellened.
másrészről ha ennyire pranoiás vagy, használj nemzetközi proxyt, ami teljesen más ip címet dob ki, mint a valódit szóval kb nagy nagy nehézség után tudnák csak kideríteni ki vagy. ha egyáltalán ki tudják. legjobb proxy a TOR network illetve az IP hider pro program.
Alapvetően a GYIK be tudja azonosítani az IP-det (lásd: bannolás), de hogy milyen adatbázisban logolja, hogy milyen IP-kről használtad te az adott felhasználót, azt nem lehet tudni.
Magánszemélynek nem fog kiadni a GYIK egyetlen IP-t, ennek nem látom reális esélyét. Azt el tudom képzelni, hogy statisztikai célokra felhasználják az adatainkat (pl. Google Ads-nek), de ezeket "anonim" módon kezelik.
IP csapdával, vagy cookiek használatával tudna IP-t keresni, de előbbihez tudatosan keresnie kéne téged, utóbbihoz pedig már komolyabb tudás kell, illetve hogy mondjuk egy titkosítatlan wifi hálózaton legyetek mindketten.
Ami még reális lehet az az, hogy feltörik az oldal védelmét, és adatokat lopnak az adatbázisból. Email cím-user párosokat szinte biztosan lehetne lopni, titkosítatlan jelszót, vagy IP-re vonatkozó adatokat szerezni már egy neccesebb dolog.
Minden esetre látszik az oldalon és a cég többi honlapján is, hogy 5 éve nem igazán fejlesztettek a front-end részen, valószínűleg a háttérben is hasonló a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy ha valaki nagyon akarná, akkor feltörhetné az oldalt.
Amit érdemes megtenni:
-használj külön emailt regisztrációhoz, ne valami személyes címet használj
-böngészőben kapcsold be a "Do not tracking" funkciót és tiltsd le a harmadik féltől származó sütiket
Az az ismerős ha ezzel próbált fenyegetni akkor szard le. De ha ennyire zavar akkor töröltesd azokat a kérdéseket amiről beszéltel...
Az meg, hogy ha ide írsz olyan dolgokat amiket nem kéne és ezért rádrugja az ajtót a tek...egy hülyeség...jó pár éve követem ezt az oldalt és olyan dolgokat írkáltak itt mar az emberek...és soha sehol nem hallotam, hogy gyakorin keresztül kaptak volna el valakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!