Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » A gyakorikerdesek.hu miért...

A gyakorikerdesek.hu miért "bünteti" azokat, akik nem értenek egyet másokkal, vagy másképp gondolkodnak?

Figyelt kérdés
Gondolok itt konkrétan a pontozási rendszerre. Akinek a válaszát haszontalannak ítéli meg a többség, az pontlevonásba részesül, ahogyan az is, aki egyedüliként, vagy egy kisebbséggel karöltve értékel egy választ hasznosnak. Mintha az lenne a célja, hogy az egyéniséget visszaszorítsa, és mindenkiből birkát csináljon.

2016. júl. 21. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát a pontozásnak elvileg a válasz hasznosságát kéne mutatnia, de nyilván nem lehet megakadályozni a kevésbé egzakt témáknál (de még az egzaktaknál se, lásd politikia kategória), hogy az ember nem érzelmi alapon pontozzon.
2016. júl. 21. 10:22
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Én azt imádom mikor az igazságot leírom (vagy valaki más) és csak azért is lepontozzák hogy "nehogymáigazalegyen" és bosszúból rosszindulatúan a piros nyilat lefelé irányítják. Vagy pl. szimpla irigységből, ez megy a "Ételek italok" kategóriába ahol irigylik a főztöd. Vagy a "Felnőtt párkapcsolatokba" ahol azok pontoznak le akiknek még nem volt kapcsolatuk 20-30 évesen.
2016. júl. 21. 10:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az alapján vannak %-ok a válaszok mellett, hogy "hasznos" vagy "nem hasznos", hanem, hogy más szerint hasznos vagy nem az, illetve hogy a többség hogyan értékeli. Egy szavazat semmit nem jelent.
2016. júl. 21. 10:29
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a MI még nem tart ott, hogy megmondja, mi a hasznos.

Ezért az ítélkezés a demokráciát használja... és bizony azt feltételezi, hogy az emberek többsége normálisan viselkedik.

Na, ez sokszor nem jön be.

2016. júl. 21. 13:49
 5/11 anonim ***** válasza:
Csak ez sajnos nem a programon múlik.
2016. júl. 21. 13:57
 6/11 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, hogy számodra miért fontosak a pontok. Az életben, bárhol, bármikor, előnyöd van abból, ha sok, vagy hátrányod abból, ha kevés?

Ha csak a kérdésedre eddig válaszolók összesített százalék értékeit nézem, mindenkinél, határozottan 50% felett van, tehát, összességében több plusz, mint mínusz pontot kaptunk, válaszaink értékeléséért. (Olvastam, az egyéniség visszaszorítása miatt. Nos, én, másképp gondolom.)

Nem tudom, hogyan változtatnál?

Ne legyen az „egyéniség” hátrányosan értékleve, azaz mindenki kapjon +1 pontot, aki értékel? Nem zavarna, hogy ezzel az eltérő, egyéni értékelésed is a birkákéhoz sorolódna? (Én nem tartom annak a többséget, csak a te megnevezésed használtam. Hátha így elriaszt ez a pontozási mód.)

Legyen fordítva? A többségi értékelők kapjanak -1 pontot, az egyéniségek, kisebbségben levők pedig +1-et? Fura lenne.

Ne legyen pontozás? Jó lenne számodra, mert nem kaphatnál pontlevonást. Nos, ez csak tőled függ. Semmi sem kötelez arra, hogy értékeld mások válaszait. Nem kell neked igazságosztónak lenned. Nem értékelsz, nem kapsz mínusz-pontot. Megvalósítható. Én, nem sokkal az oldal indulása után regisztráltam, és nem értékelek. Soha, semmilyen kérést, felszólítást nem küldtek a GYK-tól, hogy most aztán kezdjek el gyorsan-sűrűn értékelni.

Ettől még, mások, értékelik válaszaimat. Ez engem jó ideje nem érint. Ha adott válaszom egymástól eltérően értékelik, közülük kaphatnak mínusz pontot. Semmi közöm a pontjaikhoz. (Az enyéim sem érdekelnek.) Mivel már többezer választ írtam, vélhetően, többezer értékelést is kaptam. Ezt az összesített százalék-értéket látom a válaszaimnál, már évek óta. Ezt megmozdítani? Hát, ahhoz nagyon-nagyon sok piros kéznyomást kéne kapnom, úgy, hogy közben nincs zöld. És ha csoda folytán le tudnák csökkenteni? Akkor mi lenne? Az, hogy más szám lenne odaírva a válaszaimhoz. És? És ha mínusz 1800 pontom lenne? (Nem tudom, lehetséges e egyáltalán?) Akkor is mi lenne? Még csak látni sem látnák, mert ezzel biztos nem kerülnék be a toplista első 500, legtöbb pontot elért felhasználója közé. És ha ott lennék? Egy értelmetlen karakterkombinációs név mellett láthatnák a pontjaim.

Feleslegesen problémázol ezen, mert csak te tudsz a pontjaidról. De, ha fontos neked, hogy másképp legyen, akkor az üzemeltetőnek írj, hiszen a kérdésedet olvasó felhasználótársaid mit sem tehetnek ezügyben.

2016. júl. 22. 00:42
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudod, #6, csak egy gond van ezzel.

Aki itt 50-60% alatt van, az egy értéktelen, komolytalan ember. TEHÁT bármihez is szól hozzá - a véleménye súlytalan.

Ez azért számít, mert így igazán segíteni sem tud senkinek.

Ezért is szükséges lenne egy jobb pontozási rendszer.

2016. júl. 22. 08:15
 8/11 A kérdező kommentje:
#6 Ha ezen véleményemmel egyedül vagyok, akkor nincs értelme írnom az üzemeltetőknek, mivel nem fogják figyelembe venni, ezért inkább gondoltam megkérdezem, hogy a többieknek mi erről a véleményük. Mert ha nagyon sokan ezen az állásponton lennének, akkor lehet hogy a tulajok módosítanának a szabályokon.
2016. júl. 22. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Változás itt akkor lesz, ha KONKRÉT tanácsot tudsz adni az üzemeltetőknek, amivel ráadásul NINCSEN sok munkájuk.

Pl. lehetne egy olyan, hogy akik többet értékeltek lefelé, mint felfelé, azoknak az értékelése ne számítson be sehova. EZT lehetne kérni az üzemeltetőktől.

De ez a megoldás pl. a moderátorok munkáját nem növelheti meg jelentősen.

Ha nem így lenne, akkor én is azt javasolnám, hogy a válaszok értékelésénél legyen egy olyan gomb, hogy "rossz az értékelés", és ilyenkor a moderátor képes legyen kitörölni belőle azoknak az értékelését, akik... na, ide kellene valamilyen jó szempont.

2016. júl. 22. 10:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Erre szerintem nincs jó megoldás. Az emberek mindig is aszerint fognak értékelni egy választ, hogy ők egyetértenek-e vele. Hiába ír jót meg igazat valaki, ha a többség nem úgy gondolja.
2016. júl. 31. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!