Miért válaszolnak egyesek hosszú regényekkel, más oldalról bemásolt szövegekkel, holott tisztában vannak vele, hogy úgysem fogja senki se végigolvasni?
én egy ilyen emberről tudok itt. egy rohadtul vallásos fszról aki mindig bekopizza a fél bibliát.
mellesleg szoktam én is hosszan válaszolni, de azok mind saját gondolatok és reagálások a kérdező vagy vagy valaki válaszoló írásaira. ha nem olvassa végig, akkor az őt minősíti, főleg egy vitában.
itt is egy ilyen, kivételesen nem bibliát másolt be.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egyeb-kerdesek__7119..
Láma=
A láma (Lama glama) az emlősök (Mammalia) osztálya a párosujjú patások (Artiodactyla) rendjébe és a tevefélék (Camelidae) családjába tartozó faj.
A dél-amerikai tevefélék 4 faja közül a legismertebb. Kizárólag háziasított egyedek élnek, az emberek teherhordásra használják őket, de szőrméjük is értékes. Valószínű, hogy a guanakó volt a láma vadon élő őse. Állománya Peru déli részétől Bolívia nyugati feléig, illetve Argentína északnyugati részétől Chile északkeleti feléig terjed. A Dél-Amerikában élő lámák számát 3.7 millióra becsülik. Napjainkban a korábbi időkhöz képest kevésbé elterjedt háziállat.
A láma fej-törzs-hossza 1.5-2 méter, farokhossza 22-25 centiméter, marmagassága 1.1-1.2 méter és testtömege 120-150 kilogramm. Nagy szemek, hosszú szempillák és hegyes fülek jellemzik a lámát. Gyapja hosszú szálú és tömött. Fején, nyakán és a lábain rövidebbre nő a gyapjú. Gyapja sokféle színű lehet.
Társas, barátságos állat, olykor csökönyös is. Tápláléka fűfélék, lágyszárú növények, cserjék és zuzmó. A láma 20 évig is élhet.
Az ivarérettséget 1-2 éves korban éri el. A párzási időszak Dél-Amerikában augusztus-szeptember között van. A vemhesség 11-12 hónapig tart, ennek végén egy borjú jön a világra. A borjú mintegy négy hónapig szopik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!