Szerinted mekkora a kamu kérdések aránya a Családi kapcsolatok kategóriában?
Fogalmam nincs! Viszont abban biztos vagyok, hogy fel lehet tenni úgy egy csomó kérdést , hogy senki ne jöjjön rá arra , hogy az "kamu" ha elég figyelmes a kérdező.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy nagyon sokan lehetnek olyanok, akik nem "kamuból" tesznek fel kérdéseket, és mégis sokan kamunak fogják tartani a kérdésüket.
Sőt megmerem kockáztatni , hogy ha sokan teljes nyíltsággal , őszinteséggel feltárnának a kérdésükben olyat is amit eddig nem mertek bevállalni, azt lehet , hogy még többen "kamunak" kiáltanák ki.:))
Van olyan amikor az őszinteség nagyobb "kamunak" tűnik, mint az ügyesen megfogalmazott "kamu".:)
Arányokat nem tudnék mondani.
Először amikor "kiderült, hogy kamu lehet a kérdés" amire válaszoltam, kicsit hül.én éreztem magam.
Aztán elgondolkoztam azon, hogy valójában nem csak a kérdezőnek válaszolok amikor "válaszolok", hanem a válaszom gyakran saját magamnak is szól , valamilyen formában.Sőt , van egy olyan érzésem, hogy sokkal inkább magunknak szól a válasz, ha "komolyan vesszük" a kérdést , és a válaszunkat is. Ilyen szempontból majdhogynem lényegtelen, hogy a kérdés kamu , e vagy nem.:)
Azért azt megjegyezném,hogy az előbbi inkább arra vonatkozik , amikor nem hirtelen haragból, dühből válaszolunk. Ha elkap bennünket az "ego harci láz" , akkor az előbbi érvénytelen.:))
Bár talán ilyenkor lenne a leghasznosabb , hogy magunkba nézzünk, hogy valójában mit is csinálunk, de hát tudjuk hogy ez a legnehezebb.
Szóval amikor nem kap el a "harci láz", akkor megfontoltan végig gondolom a "történetet", beleképzelem magam amennyire tudom . Aztán ahogy leírom a választ, gyakran olyan dolgok "ugranak be" a saját életemből, amiről már éppen kezdtem megfeledkezni.
Tehát ez alapján úgy látom ezt a "kamukérdést", hogy ha nem akarok mindenképpen görcsösen a mások megmentője, vagy tanácsadója lenni, és közben tudok magamba is nézni, akkor adott esetben nagyon "hasznos" is lehet egy " kamu" kérdés.
Amikor a kamukérdéseknél megugranak a válaszok száma , de a nem kamukérdésekre is vonatkozik ez, ...szerintem már egy ponton túl egyáltalán nem a "kérdező", vagy a kérdés megválaszolása lesz a központi kérdés.
Egy ponton túl sokkal inkább az "egymás közötti vita, vagy harc" veszi át a központi szerepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!