Mostanában nagyon elszaporodtak azok a felhasználók, akik minden kutyás kérdéshez annyit írnak csak, hogy nem kellett volna kutyát venni, vagy hogy nem való neki ilyen kutya.
Segíteni nem akarnak, trágár hangnemben, sőt sokszor trágár dolgokat is írnak, sértőek, és nem adnak hasznos válaszokat, de lepontozzák azt aki megpróbál segíteni. Csak szítják a veszekedést, a kérdező pedig ha kapott is értelmes választ, ezeknek a kötekedőknek köszönhetően elbizonytalanodik.
Az adminok nem ellenőrzik ezt? Aki képtelen rendesen válaszolni az adott kérdésre, az egyáltalán miért válaszol? Azzal senki sincs kisegítve, hogy jól leoltják, hogy mekkora marha volt.
Ha nem lenne hülye a kérdező és pl nem támogatná a szaporítót akkor én sem lennék agresszív és ideges ha olyant válaszolnak neki, hogy vedd csak meg 10 000 Ft-ért a kutyát úgyse lesz semmi baja mert a TK az csak luxus, sznobság.
2014. aug. 27. 14:31
2/17 sippara válasza:
A fő kérdés engem is foglalkoztat, csak a leírást fogalmaznám át :)
2014. aug. 27. 14:34
3/17 A kérdező kommentje:
Nem minden esetben szaporítós témáról van szó. És attól hogy valaki nem tud valamit és meg meri kérdezni, még nem hülye.
4/17 Imola Ágnes válasza:
Az a gond, hogy az ilyen válaszok, eleve törvényszegő kérdések miatt kerölnek ide, pl. 6 hetesen vásárolt kölyök.
5/17 sippara válasza:
Attól, hogy megkérdezi, valóban nem hülye. De amikor jön x ember, akik nyilvánvalóan jobban értenek a témához, mint ő, szépen elmondják, mit kéne csinálnia, és még ők a hülyék, meg a bunkók, akkor bizony bennünk is felmegy a pumpa. Senki nem kap pénzt az itt válaszolgatásért, puszta jóindulatból/állatszeretetből segítünk, és amikor rászánok x percet az életemből a válaszolgatásra, és még az én murva_anyámat, akkor igen, előkerül a parasztabbik felem.
2014. aug. 27. 14:44
6/17 A kérdező kommentje:
És titeket ez ösztönöz arra hogy ne segítsetek? Mégis mi a megoldás? Ha valaki valamit nem tud egyedül megoldani a kutyájával kapcsolatban, inkább azonnal mondjon le róla és vigye menhelyre?
2014. aug. 27. 14:44
7/17 sippara válasza:
Nem, KERESSEN FEL SZAKEMBERT. Ez így működik. Valahogy ha az autója romlik el egy embernek, ott nem kezdenek pattogni, hogy nincs pénz a szereltetésre, hanem elfogadják, hogy ez egy SZAKMA, amihez érteni kell, és amihez nem ért ösztönből mindenki. A kutyázás pont ugyanilyen. Vagy rászán az ember akár éveket még a kutya megvétele előtt(!!!), és közben is folyamatosan konzultál szakemberrel, vagy felkeres egy kutyaiskolát, vagy házhoz járó kiképzőt. Ez a két út van, ha nem megy ösztönből.
2014. aug. 27. 14:49
8/17 Imola Ágnes válasza:
Őszintén engem az ösztönöz, hogy jobbá tehetem a kutya-gazda kapcsolatot. Nem egy olyan segítségkérés volt, ahol komoly eredmények születtek. És mi itt véleményt mondunk, több éves tapasztalat alapján. Ha a kérdező elfogadja,jó, ha nem nem...de amikor többen, egyhanguan, ugyan azt a választ adjuk, és mégis az az okosabb, aki ide jön kérdezni, akkor nincs is miről beszélni. HA tanácsért jöttél, és kaptál, akkor vállald azt hogy nem minden tanács lesz kényelmes, és senki nem tud majd hókuszpókusz varázsigét mondani, hogy két faj közötti kommunikációs és rangsorbeli különbségek helyre jöjjenek. És persze, ha nem tetszik, akkor jön az, hogy én vagyok a hülye, és nekem származik ebből érdekem... hát nem. Amúgy nem utolsó sorban rengeteget tanultam erről az oldalról, és azt hiszem a kérdés feltevők is tanulhatnának, ha egy kicsit is nyitottabbak lennének.
2014. aug. 27. 14:51
9/17 A kérdező kommentje:
És mi a biztosíték arra hogy ti tényleg értetek hozzá? Álnévvel akárki lehet az ember.
Amúgy meg ha nem lehet feltenni itt kérdést, akkor minek van az oldal? Meg mi van ha a kérdező már régen fordult szakemberhez, csak gondolta, meghallgatja mások véleményét is. Több szem többet lát alapon.
Amúgy vicces hogy mindenki hogy magára ismert XD
2014. aug. 27. 14:58
10/17 Imola Ágnes válasza:
SEmmi biztosíték nincs erre, éppen ezért kell szakemberhez fordulni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!