Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Milyen alapon és jogon és elv...

Milyen alapon és jogon és elv alapján írják át az álatalam feltett kérdés szövegét?

Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 23:12
1 2
 11/12 Yehudina ***** válasza:
Hogy a helyesírási hibákat nem javítják ki, az biztos. Némelyik kérdésben 3-4 igen súlyos hiba van, de ezek szerint a T.Szerkesztők sem igen ismerik fel.
2014. aug. 2. 09:57
 12/12 anonim ***** válasza:

11. Nincs rá kapacitásuk. Bár azzal egyetértek, hogy ha üzemeltetnek egy ilyen oldalt, akkor legyen már rendesen megcsinálva és fizessenek munkatársakat külön, hogy színvonalasabb oldal lehessen. Ha mondjuk idetéved egy nap egy rakat írástudatlan és ők teszik fel az összes kérdést, az eléggé gáz lenne.

Egyébként nekem is átírták egyszer a kérdésem szövegét. Valaki jelenthette, gondolom, mert nem volt neki egyértelmű (de ez az ő személyes gondja igazából). Én azonban jó vagyok az ilyen nyelvi dolgokban, biztosan tudom, hogy jól tettem fel, jól fogalmaztam meg. Egész pontosan "fejjel lefelé levés" volt a kérdésemben. Ez teljesen korrekt: amikor valaki fejjel lefelé van. Ezt átírták "fejjel lefelé lógás"-ra, és ez már nem teljesen azt jelenti, amire én gondoltam. Lehetsz fejjel lefele akkor, ha pl. fejen vagy kézen állsz, vagy akkor is, ha fejjel lefelé lógsz a fán. De a fejjel lefelé lógásba csak az utóbbi tartozik bele, én pedig direkt használtam tágabb értelemben a kifejezést. Attól, hogy néhány regisztrált tag nem tudja a "fejjel lefelé levés" kifejezést értelmezni, az teljesen helyes. Kár, hogy jelentették, és ezért át is írták. De ez már régen volt.

2014. aug. 2. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!