Míért olyan zavaró ha dumálunk GyK-n?
"Akkor buta vagy hozzá. Nekem ez a 20. felhasználóm itt. Vajon hogyan regisztráltam újra ennyiszer? :)"
20szor cseréltél mobilt/szgépet :)
Lilla, 20x toroltek es te megis beregeltel ujra :D
Errol a vicc jut eszembe, vadasz-vadasz...
Nem olvastam el a válaszokat.
Sokszor elég hasznos témák is felmerülnek egy kérdésen belül, természetesen nem az időjárásról kell közben beszélgetni, hanem a témáról, azzal nekem semmi bajom sincs. Ha már veszekedés van belőle, akkor gyakran törlik, ezt tapasztalom inkább. Egy bejelentés is elég, hogy töröljenek valamit.
Az oldal célja eredetileg az, hogy ismerethiányból fakadó kérdéseket ismeretek segítségével válaszoljon meg.
Még a véleménykérő kérdések határesetnek számítanak. De vannak itt olyan kérdések, amelyek valójában nem kérdések. Költői kérdések, viccelődések, panaszkodások. Ezek tényleg nem valók erre az oldalra.
A cél a kérdések megválaszolása, és nem a válaszolók vitája, szórakoztatása, beszélgetési felület nyújtása. Egy vita is lehet helyénvaló persze bizonyos esetekben, ha az továbbra is a kérdés megválaszolására törekszik. De írva vagyon itt lent a válaszadás alatt: „Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!”
Ennek az oldalnak ezek a szabályai. A szabályokat az oldal tulajdonosa, üzemeltetője határozza meg. Ha az a szabály, hogy kizárólag hexameterekben lehet válaszolni, akkor az a szabály. Ezzel szembemenni nem érdemes. Ez olyan dolog, hogy én sem határozom meg, hogy hova tedd a te szobádban a te bútoraidat. Vagy egy étteremben sem a vendég dönti el, hogy mi legyen az étlapon és mi mennyibe kerüljön, bár egy étterem tulajdonos nem árt, ha alkalmazkodik a vendégekhez is.
De ha az adott étterem tulajdonos úgy gondolja, hogy ő egy speciális igényt akar kielégíteni, mondjuk kizárólag vegetáriánus ételeket kínál, akkor felesleges azon vitázni, hogy miért nem lehet rántotthúst rendelni. Ha ilyen jellegű problémád van, az nem az étterem hibája, hanem a tied, te voltál az, aki nem a megfelelő éttermet választotta.
Ugyanígy van itt is. A gyakorikerdesek.hu tulajdonosa úgy döntött, hogy az internetes kommunikáció egy speciális szegmensét célozza meg, az emberekben felmerülő kérdéseket hozza össze azokkal az emberekkel, akik meg tudják azt válaszolni. A gyakorikerdesek.hu nem chat, nem fórum, nem blog, nem lelkisegély szolgálat, nem viccoldal, nem társkereső és ami fontos, nem is akar azzá válni. Ezekre megvannak az interneten a megfelelő oldalak, csatornák. Ha úgy gondolod, hogy a gyakorikerdesek.hu nem felel meg az igényeidnek, akkor lehetőséged van olyan oldalt keresni/csinálni, ami megfelelő a számodra, sőt ez nem zárja ki a lehetőséget, hogy a gyakorikerdesek.hu oldal szolgáltatásait !is! igénybe vedd, ha éppen tényleg releváns kérdésed van, mondjuk hogy mennyibe kerül egy új személyi elkészítése, ha a régi elveszett.
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!