Miért van az, hogy itt a GYK-n sokan még a nick nevüket sem vállalják?
Ezt már egyszer leírtam régebben, de leírom még egyszer: a világon senkinek semmi köze nincs ahhoz, hogy én az elmúlt öt évben milyen kérdéseket tettem fel, vagy milyen válaszokat írtam. Így, hogy név nélkül írok, nem derül ki egy itt adott válaszomból, hogy egyik-másik válasz szintén hozzám kapcsolódik. Név nélkül simán leírok olyan dolgokat, hogy például a családomban nálunk is volt olyan probléma, amit a kérdező említ, de ha fél óra múlva írok egy másik választ mondjuk ebben a kategóriában, akkor senkinek nem kell azt tudnia, hogy a testvéremnek milyen gondja volt, vagy hogy a szüleimnek mi a foglalkozása, vagy miért váltam el, vagy hogy éppen milyen egészségügyi problémám van.
Név nélkül leírom, mert így egyszerűbben tudok segíteni a kérdezőnek, de miért kéne azt bárkinek tudni, hogy ezek egy azon emberhez kapcsolódnak?
Láttam én már itt olyat sokszor, hogy valakibe olyan dolgok miatt kötöttek bele, amiknek közük sem volt a kérdéshez, csak egyszerűen a neve alapján lehetett tudni, hogy más témában az illető hogyan foglalt állást. Kösz, de ez nem hiányzik nekem.
Én azért, mert elég sok olyan kérdést tettem már fel, ami privát jellegü.
EGY kérdésböl senki nem ismer fel, de ha az összeset elolvassák, akkor már igen, és kerülhetnék emiatt kellemtlen helyzetbe.
Ezen kivül elég sok olyan kérdésre válaszolok, ahol intimebb témák is elöjönnek, és itt sem tartom feltétlen szükségesnek, hogy ismerösök, családtagok ezeket úgy olvassák, hogy rám tudják vontakoztatni.
Mellesleg elég sok névvel iró embert kimondottan a neve alapján piszkálnak egyesek, akár névvel akár név nélkül, mert az illetö valamiért ellenszenves, vagy csak egyszerüen a legtöbb esetben ellenkezö véleményen vannak.
Kimondottan rákeresni nem lehet ugyan, de ha valaki - mint én is - elég sokszor ugyanabban a topicban irogat, akkor idövel elégsokszor kerül ugyanazok az emberek szeme elé.
Beazonositani meg azért lehet, mert ha pl. egyik helyen leirod, hogy hány éves vagy, hány gyereked van - mert a válaszhoz kellene, a másikban, hogy mi a foglalkozásad, megint máshol a lakóhelyedtöl, a férjed munkájáról, óvodáról, iskoláról irsz, akkor ezekböl a kis részletekböl össze lehet állitani elég sok mindent rólad meg a csládodról.
Ez idegennek nem biztos, hogy tényleg összeállna, de rokonoknak, családtagoknak vagy ismersööknek ige.
De elég sokan irnak a szexuális szokásaikról is és nem hiszem, hogy bárki is örülne, ha nyilvánosan kellene az intim dolgait idegenekkel vagy családagokkal kitárgyalnia.
Egyetértek az előző válaszok indoklásaival, tapasztalataival.
A 6. (Kérdező) felvetésre: google (vagy bármilyen) keresőbe írja be: Gyakori kérdések Robi.88. és Enter... (Egy találatot sem nyitottam meg, de van bőven.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!