Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Mi a fenének van ez az állandó...

Mi a fenének van ez az állandó lepontozósdi itt a gyakorin? Ki az, aki mindig mindenkit lepontozgat? Miért nem szünteti már meg végre a gyakori?

Figyelt kérdés
Egy példa a sok közül: Az előbb is, fentebb egy kérdés valakitől, hogy mi a vélemény a Helga névről. Van akinek tetszik, van, akinek nem. Ez nem hasznos-nem hasznos típusú kérdés, ez mindenki szubjektív véleménye, hogy tetszik-e, vagy sem. Erre egy hülye mindenkit lepontoz, azt is, akinek tetszik, azt is, akinek nem. És még sorolhatnám a példákat. Miért nem szüntetik már meg végre?
2013. jan. 7. 23:03
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
55%
Kéket szokott valaki nyomni??? Am én gyesen vagyok akkor mi van?
2013. jan. 7. 23:16
 12/28 anonim ***** válasza:
58%

Jobban belegondolva sok értelme nincs. Annak legalábbis biztos nincs, hogy bárki pontozhat. Ha egy válasz segítőkész, azt úgy is látjuk, aztán, hogy hasznos lesz-e, sokszor még a kérdező sem tudhatja pontosan, csak az idő dönti el, hogy ha megfogadja a tanácsot, beválik-e?

Sokszor még az sem jelent semmit bizonyos témákban hasznosság szempontjából, hogy valakivel többen értenek egyet.

Arra talán jó, hogy egy egyszerű visszajelzés arra, hogy a kérdező mennyire értékeli a választ. De ehhez elég lenne a kérdezőnek pontozni, mert ha én kérdezek valamit, amire nekem valaki válasza hasznos, akkor nem számít az, hogy a sokadik idegennek itt a fórumon tetszik-e, vagy nem.

2013. jan. 7. 23:24
 13/28 A kérdező kommentje:
Így van 15-ös, én is így gondolom. Egyébként engem nem a százalékok érdekelnek, csak valahogy furcsa, hogy sokan összetévesztik a "fércbúk" tetszik gombjával. Ez pedig egy olyan kérdésnél ütközik ki igazán, ahol nincs olyan, hogy egy válasz hasznos vagy épp nem hasznos.
2013. jan. 7. 23:31
 14/28 anonim ***** válasza:
82%
Nem tudom de baromira utálom. Engem sosem érdekelt, hogy hány százalékon állok, attól viszont meg tudnék őrülni, mikor látom, hogy új válaszok érkeztek egy kérdésre, amik érdekelnének, rákattintok a kérdésre, és mondjuk 5-ből 4 válasz arról szól, hogy "jaaaaaj hát most miért kellett lepontozni???", a többi meg magyarázza, hogy ezért, meg hogy nyugodjon meg, őt is lepontozták. A kérdések alatt a váalszok 60%-a a pontozásról szól, nem rendes válaszokat adnak. Semmi értelme, nagyon gyűlölöm. Sok megkeseredett idióta unatkozó anyuka/nyugdíjas/rossz életkörülmények között élő/stb. lepontoz minden választ ami szembejön vele szerintem sokszor anélkül, hogy végigolvasná, vagy egyáltalán elolvasná. Sokszor látom egy-egy válaszolónál, aki névvel válaszol, hogy 0-20% között állnak. Az ilyenekre szerintem rácuppantak és már ha a nevét meglátják pontozzák, pedig sokszor tök korrekt dolgokat írnak... Szerintem is ideje lenne eltörölni ezt az egészet, mert ez százalékosdi rég nem arról szól, aminek kellene, hogy egy válasz valóban hasznos volt-e, sokkal inkább arról, hogy a többi válaszolón milyen bugyi van, és merre fele pontoz éppen. És mindig a kérdezőt állnak neki szidni, hogy minek pontozta le őket, holott szerintem soha nem a kérdező ad negatívat, hanem a többi válaszoló, vagy csak leskelődő olvasó.
2013. jan. 7. 23:32
 15/28 anonim ***** válasza:
60%
Hát le leszel pontozva.......:))))
2013. jan. 7. 23:33
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
És a kérdezők kommentjeit miért nem lehet megkesztyűzni?
2013. jan. 7. 23:34
 17/28 anonim ***** válasza:
82%
Jaj és most tuti engem is le fogtok pontozni, nem is tudom hogy alszom az éjjel. Az lemaradt, a "sok idióta..." című mondatomból, hogy tisztelet a kivételnek, és persze nem csak ők, de valószínűleg gazdagék is ugyanúgy lepontoznak mindenkit a "Hogyan maradjunk talpon?" kérdésnél, mert milyen gáz már, ha valakinek nincs pénze. Szóval nem általánosítok, de a megkeseredettség azért általában igaz szerintem a lepontozókra. Én szinte sose pontozok, bár a nagyon korrekt és valóban hasznos válaszokra szoktam nyomni zöld kezet, és az olyan válaszokra, mint pl. "szilvás buktát, mert azt szeretem" és társai valamiért automatikusan rányomom a pirosat, mert semmi értelme, és tényleg nem hasznos.
2013. jan. 7. 23:36
 18/28 anonim ***** válasza:
83%

Ez engem is kiakaszt. Én mindig igyekszem hasznos és segítőkész válaszokat írni, sokszor utána néznek rendesen (ált. jogi dolgoknak, mert jogász vagyok, és szoktam segíteni), szóval mondhatni, hogy "dolgozom" a válaszon, erre jön valaki, és egy gombnyomással csak lepontoz. Nem a pont miatt idegesít, hanem ez a hozzáállás, amit ez az egész mutat. Állítom, hogy sokan el sem olvassák, mit ír a másik, csak nyomja a gombot, és kész.

Vagy a másik dolog: mikor véleményt kérdeznek, pl. tényleg, hogy tetszik-e valami. Akkor az hogy lehet "nem hasznos", ha leírom a véleményemet?? Hisz az volt a kérdés... Sokan már arra is lepontoznak, ha merészelek mást gondolni, mint ők. Ez elég szánalmas...

Szerintem is a legjobb lenne megszüntetni ezt az egészet, hogy ne ezen éljék ki magukat egyesek.

2013. jan. 7. 23:49
 19/28 anonim ***** válasza:
83%
Egy ideális világban, ahol az emberek többsége nem lenen funkcionális analfabéta, és tudná értelmezni a "Hasznos számodra ez a válasz?" kérdést, ott nyilván azt pontoznák fel, aki a kérdéssel kapcsolatban ír (akár nekem tetszőt, akár nem tetszőt, ez nem lájk-gomb), és azt lefele, aki a másik helyesírását reagálja, vagy személyeskedik, vagy hittérít, vagy ilyesmi. No, ez a világ még láthatóan nem jött el....
2013. jan. 7. 23:53
 20/28 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem semmi értelme a pontozásnak, el is lehetne törölni. Egyébként biztos van olyan is, hogy érintőképernyősről ír valaki, és véletlenül a másikat nyomja meg, nem is szándékosan. Ha én kérdezek meghallgatom mindenki válaszát, nem érdekel hogy ki hány százalékos.
2013. jan. 7. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!