Mi a francnak írogatnak ide olyanok akik valaki kérdésére egyáltalán nem tudnak választ adni, viszont unalmukban azt figyelik, hogy kinek milyen helyesírási hibája van?
*Akármilyen hibát ejt-figyelmetlenségből az éjszakai órákon-szinte mindig ott terem a cikke alatt egy-két troll és el kezdik szidni, kijavítgatni.
Ha valakinek nyilvánosságra kerülnek az írásai, akkor szerintem ne legyünk ennyire elnézőek. Ha valaki csinál valamit (ami a szakmája vagy az lesz), akkor csinálja kipihenten és 100%-osan, vagy ne csinálja. A helyesírást olvasással lehet megtanulni, de ennek feltétele, hogy hibátlan írásokat olvassunk. Én kiadóban dolgozom, tudom, miről beszélek. De én sem vagyok tévedhetetlen, viszont van korrektor. De ő is hibázhat/hibázik. De ketten együtt már nem hibázhatunk. Az újságíróknak is kellene korrektor, csak gondolom, nincs rá pénz. Ezzel együtt törekedni kell a hibátlanságra. Ha valaki nem ért egyet ezzel, ne válasszon ilyen szakmát. Szerintem. Menjen eladónak, szakácsnak, ott mindegy, milyen a helyesírása. De lehet, hogy az emberek vannak annyira igénytelenek a magyar nyelvvel szemben, hogy nem érdeklik őket a hibák.
A legkönnyebb dolog helyesen írni. Aki olyan hibát vét, ami nyilván nem félregépelés - mint fentebb az "oylan" - arról süt, hogy buta. Pl. a tegnapi kedves kérdező, aki úgy kezdte, hogy "nem vagyok okostolyás".
Ha hibátlanul ír valaki, akkor én ismeretlenül is azt hiszem, hogy egy olvasott, okos emberrel van dolgom. (Persze lehet, hogy tévesen.)
De az is kiderül, ha valaki átlagos, pl. akik a "míg" helyett "még"-et írnak, "emiatt" helyett "ez miatt"-ot, vagy a "hogy" elé akkor is tesznek vesszőt, ha az a "hogyan" rövidítése. Vagy pl. Te is kihagytál egy vesszőt, az "olyanok, akik" közül.
Ez nem unalom, egy olvasott embernek ez bántja a szemét. Pont úgy, mint ahogy egy tökéletes hallású embert zavar, ha én nyivákolok.
Más miért írhat ki felindult hangnemben kérdést és miért használhat csúnya szavakat? Múltkor az enyémben szinte csúnya szó sem volt, mégis trágárság miatt ki lett törülve.
Na erre varrjunk gombot.
a súlyos helyesírási hibák engem is zavarnak, de ezért még senkit nem oltottam le, legfeljebb leírtam helyesen, hátha megtanulja
vannak kevésbé tanult emberek, vannak alacsonyabb iq-jú emberek, vannak diszgráfiások, stb. én abból, h valaki hibázik nem kezdek el ítélkezni
nem szeretem, ha az emberek bunkón írogatnak, csak azért mert ők valamit jobban tudnak, mint a másik, mindennek oka van...ez nem jogosít fel senkit arra, h fölényesen magasabb kategóriába helyezze magát
ugyanakkor a poénos válaszokat például szeretem ha azok nem sértőek, és az sem zavar egyáltalán, ha nem a kérdésre válaszol, miét ne? legalább feldobja a napomat...
"A "hogyan" elé is kell vessző."
Nem kell.
Pl.
Ezt hogy(an) egyem meg?
A leckémet hogy(an) írjam meg?
Erre a kérdésre hogy(an) válaszoljak?
De pl.:
Megkérdeztem, hogyan tovább.
Argh...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!